Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Пиле фрикасе с червен пипер и гъби

Пиле фрикасе с червен пипер и гъби

(0)
47 Мин.
Средно трудна
Купи сега
Крехко пилешко месо с фин сметанов сос и гъби.
Купи сега

Съставки

4 порции

Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:

ingredient_quantity
recipe ingredient
800  г
пилешки гърди
2  кубчета
MAGGI® Пилешки Био Бульон 20x80g
300  г
печурки
1  глава
лук
4  скилидки
чесън
75  г
масло
150  мл
готварска сметана
16  ч.л.
пшеничено брашно
1  с.л.
червен пипер
1  ч.л.
черен пипер
Копирай

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
.

Хранителна стойност

Въглехидрати
17.4 g
Енергия
498.9 kcal
Мазнини
25.2 g
Протеин
51 g
Информация на порция

Указания

47 Мин.
  • Стъпка 1

    20 Мин.
    Пилешкото месо се поставя в тенджера, залива се с вода и се вари. Щом кипне, към него се прибавят пилешкият бульон MAGGI® и ситно нарязани лук и чесън. Вари се до пълна готовност.
  • Стъпка 2

    15 Мин.
    През това време в тенджера се задушават гъбите в масло, предварително нарязани на дребно. Щом омекнат, добавете брашно и червен пипер. Бъркайте енергично, докато се разтворят.
  • Стъпка 3

    7 Мин.
    След това гъбите се заливат с част от бульона, в който се е варило пилешкото месо. Бърка се в продължение на около 5-7 минути, докато се получи гъстия сос за фрикасето.
  • Стъпка 4

    5 Мин.
    Накрая се прибавя сварено пилешко месо - накъсано, сметана и черен пипер. Разбъркйте още няколко минути на котлона и сервирайте ястието топло.
Пиле фрикасе с червен пипер и гъби

Стъпка 1 4

Стъпка 1 Стъпка 1 Стъпка 1
: пилешки гърди, MAGGI® Пилешки Био Бульон 20x80g, чесън, лук

Пилешкото месо се поставя в тенджера, залива се с вода и се вари. Щом кипне, към него се прибавят пилешкият бульон MAGGI® и ситно нарязани лук и чесън. Вари се до пълна готовност.

Пиле фрикасе с червен пипер и гъби

Стъпка 2 4

Стъпка 2 Стъпка 2 Стъпка 2
: гъби, масло, червен пипер, брашно

През това време в тенджера се задушават гъбите в масло, предварително нарязани на дребно. Щом омекнат, добавете брашно и червен пипер. Бъркайте енергично, докато се разтворят.

Пиле фрикасе с червен пипер и гъби

Стъпка 3 4

Стъпка 3 Стъпка 3

След това гъбите се заливат с част от бульона, в който се е варило пилешкото месо. Бърка се в продължение на около 5-7 минути, докато се получи гъстия сос за фрикасето.

Пиле фрикасе с червен пипер и гъби

Стъпка 4 4

Стъпка 4 Стъпка 4 Стъпка 4
: сметана за готвене, черен пипер

Накрая се прибавя сварено пилешко месо - накъсано, сметана и черен пипер. Разбъркйте още няколко минути на котлона и сервирайте ястието топло.

Рецептата като PDF

Сподели с приятели

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Напиши мнение

Вашето мнение
Would you recommend this item?
Images
Добавили сте 0 от 6 позволени медия елемент.
3 + 16 =
Моля, попълнете полето captcha

Открий повече

  • Обяд
  • Супи
  • гъби
  • Пиле
  • Мляко / Сметана основа
  • вечеря
  • Вечеря
  • Делник
  • Приятели
  • Ниско сол
  • От тигана
  • Втори курс
  • Бавно варени
  • Семейни ястия
  • Основно ястие
  • Домашни птици
  • Световна кухня
  • Нискобюджетни
  • Балканска кухня
  • Европейска кухня
  • Порция зеленчуци/плодове
  • Източник на протеини
  • Средиземноморска кухня
  • Кутия за обяд за възрастни
  • Ниско съдържание на захар
  • Високо съдържание на протеини

Още интересни рецепти

Покажи още рецепти

  • Пиле барбекю с  броколи и карфиол

    Пиле барбекю с броколи и карфиол

    75 Мин. Лесна
  • Пиле Тикка Масала

    Пиле Тикка Масала

    10 Мин. Лесна
  • Пиле терияки с ориз в японски стил

    Пиле терияки с ориз в японски стил

    10 Мин. Лесна
  • Пиле в сладко-пикатен сос

    Пиле в сладко-пикатен сос

    10 Мин. Лесна

Покажи още рецепти

  • Facebook
  • You Tube
  • Instagram
  • Свържете се с нас
  • Регистрирайте се
  • Политика за поверителност на данните
  • Комисия за защитa на потребителите
  • Политика за бисквитки
  • Условия за ползване на сайта