Смея да твърдя, че бохчата с пилешко се превърна в любима вкусотия на много семейства в България.
Идват прекрасни празнични дни, през които ще гостуваме на скъпи хора или ще посрещаме близки.
Вдъхновена от тях, обогатих базовата рецепта за бохча с пилешко и имам удоволствието да споделя с вас тази рецепта за Бохча с пилешко и свинско месо. Добавям още гъби, чесън, сметана и кисели краставички. Бохчата се прави много бързо, защото се използва хляб.
Хлябът е около 450-500 грама, затова и една бохча стига за 4 порции, особено ако се поднася за основно ястие на празничната трапеза.
Няма да пропусна да споделя, че за да се насладите на наистина вкусна бохча, бульона не е за изпускане.
За моята бохча с пилешко и свинско месо използвам MAGGI® Течен бульон Пилешки.
MAGGI® Течен пилешки бульон е направен на основата на бавнo приготвен на пилешки бульон. По този начин са запазени основните качества и аромат, а вие не трябва да чакате с часове за основата на любимата ви домашна гозба.
Съставки
3
порции
Това ястие е оптимизирано за 3 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Добавете в нея една чаена лъжичка сол и макароните. Варете ги 8 минути.
Нарежете на малки кубчета пилешките гърди.
5 Мин.
В подходящ тиган с малко зехтин или олио сложете месото.
Запържете го до златисто.
В купа изсипете водата и сметаната.
5 Мин.
Разтворете MAGGI® идея за Макарони със сос от 6 зеленчуци във водата. Добавете сместа към пилешкото месо. Гответе 5 минути.
Отцедете сварените макарони.
3 Мин.
Добавете ги към готовия сос и пилешко месо. Поднесете топли с малко босилек и кашкавал или пармезан.
Сложете вода да кипне.
4
Добавете в нея една чаена лъжичка сол и макароните. Варете ги 8 минути.
Нарежете на малки кубчета пилешките гърди.
4
В подходящ тиган с малко зехтин или олио сложете месото.
Запържете го до златисто.
В купа изсипете водата и сметаната.
4
Разтворете MAGGI® идея за Макарони със сос от 6 зеленчуци във водата. Добавете сместа към пилешкото месо. Гответе 5 минути.
Отцедете сварените макарони.
4
Добавете ги към готовия сос и пилешко месо. Поднесете топли с малко босилек и кашкавал или пармезан.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук