Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Орзото с гъби, спанак и бял боб

2
60Мин.
Лесна
Eто го и нашето предложение за вкусно орзото! Орзото е ястие, подобно на ризото, но основната му съставка е не ориз, а ечемик. Лесно за приготвяне, при това подходящо за комбиниране с разнообразни съставки като зеленчуци и месо. Ечемикът е една от най-старите храни в Европа, позната още в Египет и Древна Месопотамия. Твърди се, че гръцките атлети и римските гладиатори са се хранили с ечемик, за да запазят силата и енергията си. Eчемикът има високо съдържание на магнезий (133 mg на 100 g) и калций (33 mg на 100 g) - два минерала, които са изключително важни за здравината на костите и мускулите. При това ечемикът е храна с много нисък гликемичен индекс, което означава, че се разгражда до глюкоза в кръвоносната система съвсем бавно. Резултатът от това е чувството за ситост по-продължително време. Името орзото е съставена от „орзо“ – италианската дума за ечемик и думата „ризото“. Ястието идва от Северна Италия, където можете да се насладите на много разнообразни рецепти орзото.

Съставки

-
4 порции
+

Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите: Тук

200  г
ечемик
300  г
гъби
1  консерва
бял боб
500  г
пресен спанак
2  с.л.
зехтин
2  скилидки
чесън
1  глава
лук
1  щипка
сол
1  щипка
черен пипер
0.5  ч.л.
балсамико
2  с.л.
пармезан

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Хранителна стойност

Енергия
380.97 kcal
Въглехидрати
63.71 g
Мазнини
9.18 g
Информация на порция
Да го приготвим!

Указания

60 Мин.
Пригответе ечемика
30 Мин.
Измийте ечемика с помощта на гевгир или едра цедка и накиснете във вода за няколко часа. Сварете заедно с малко червен, черен пипер и лук. Варете в продължение на 30 минути, като добавяте вода непрекъснато.
Сотирайте зеленчуците
5 Мин.
Загрейте 2 лъжици зехтин в дълбок тиган и сотирайте в тях лука и чесъна. Когато омекнат, добавете почистените и нарязани гъби и оставете на огъня за около 5 минути, като разбърквате непрекъснато.
Добавете MAGGI® Trattoria a casa Рецепта за ризото с пиле и гъби
10 Мин.
Разтворете MAGGI® Trattoria a casa Рецепта за ризото с пиле и гъби в 500 ml топла, но не гореща вода и разбъркайте. Добавете към сотираните гъби и лук и продължете да варите.
Добавете останалите продукти
15 Мин.
Добавете сварения ечемик към този микс и разбъркайте леко. Прибавете отцедения боб и подправете с балсамико на вкус. Когато всички продукти са добре смесени, добавете сварения и отцеден спанак. Варете няколко минути, докато спанакът омекне. Ако спанакът е замразен, сместа ще трябва да поври малко по-дълго.
Сервирайте готовото ястие
2 Мин.
Поръсете готовото орзото с настърган пармезан и пресен, нарязан магданоз. За финал добавете и няколко капки зехтин. 6. Сервирайте с гарнитура от пресни червени чушки и краставица. Хрупкавите пресни зеленчуци ще се комбинират добре с кремообразната текстура на орзотото. Опитайте!
Орзото с гъби, спанак и бял боб

Пригответе ечемика 5

Измийте ечемика с помощта на гевгир или едра цедка и накиснете във вода за няколко часа. Сварете заедно с малко червен, черен пипер и лук. Варете в продължение на 30 минути, като добавяте вода непрекъснато.

Орзото с гъби, спанак и бял боб

Сотирайте зеленчуците 5

Загрейте 2 лъжици зехтин в дълбок тиган и сотирайте в тях лука и чесъна. Когато омекнат, добавете почистените и нарязани гъби и оставете на огъня за около 5 минути, като разбърквате непрекъснато.

Орзото с гъби, спанак и бял боб

Добавете MAGGI® Trattoria a casa Рецепта за ризото с пиле и гъби 5

Разтворете MAGGI® Trattoria a casa Рецепта за ризото с пиле и гъби в 500 ml топла, но не гореща вода и разбъркайте. Добавете към сотираните гъби и лук и продължете да варите.

Орзото с гъби, спанак и бял боб

Добавете останалите продукти 5

Добавете сварения ечемик към този микс и разбъркайте леко. Прибавете отцедения боб и подправете с балсамико на вкус. Когато всички продукти са добре смесени, добавете сварения и отцеден спанак. Варете няколко минути, докато спанакът омекне. Ако спанакът е замразен, сместа ще трябва да поври малко по-дълго.

Орзото с гъби, спанак и бял боб

Сервирайте готовото ястие 5

Поръсете готовото орзото с настърган пармезан и пресен, нарязан магданоз. За финал добавете и няколко капки зехтин. 6. Сервирайте с гарнитура от пресни червени чушки и краставица. Хрупкавите пресни зеленчуци ще се комбинират добре с кремообразната текстура на орзотото. Опитайте!

Рецептата като PDF
Запази
Сподели с приятели

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Благодарим за оценката!
Очакваме Вашето ревю!

Вече оценихте тази рецепта/ продукт.

Моля, оценете! Повече звезди означават по-висок рейтинг!

Изпрати
Asset 10

Коментар 0

0/4000
Изберете валидно потребителско име с дължина от 3 до 15 символа. Използвайте буквите от А до Z и цифрите от 0 до 9.
Потребителско име