Мусака с тиква
55Мин.
Лесна
В кухнята няма вече малки тайни, а идея за вкусна рецепта.
Истинско блаженство е тази мусака с тиква.
350 г
тиква
350 г
картофи
500 г
кайма
400 мл
вода
4 с.л.
олио
400 г
кисело мляко
3
яйца
2 с.л.
брашно
.
Хранителна стойност
Информация на порция
Указания
55 Мин.
Нарежете тиквата и картофите на кубчета.
10 Мин.
Вземете по-дълбок тиган, в него сложете олиото.Запържете за няколко минути каймата.След това добавете тиквата и картофите към нея.Гответе отново на котлона 3-4 минути.През това време отворете MAGGI® Идея зa Мусака.Смесете подправките за мусака с водата и разбъркайте.Залейте каймата и зеленчуците.Върнете отново на котлона за 5 минути.
Включете фурната на 200 градуса.
35 Мин.
Изсипете сместа в тавичка.Печете около 45 минути или до готовност на картофа и тиквата.
Пригответе заливката (по желание).
10 Мин.
Аз използвах три по-малки яйца, но може и две големи да използвате.Разбийте яйцата, млякото и брашното.Залейте мусаката със заливката.Върнете във фурната за 10 минути.Хубаво е да изчакате малко преди да режете и сервирате мусаката, но това при нас не става.
Рецептата като PDF
ЗапазиRecipe Adimo
Коментар 0