Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Мусака с карфиол и броколи

(0)
50Мин.
Лесна
Днес ще ви споделя подробните стъпки от моята рецепта за мусака с броколи и карфиол. Тя е супер лесна за приготвяне. Ще си позволя да сравня класическата рецепта за мусака с картофи с тази версия на вкусна мусака без картофи. Приготвена с броколи и карфиол тази рецепта за мусака е много по-лека като храна. Самото готвене на броколи и карфиол става значително по-бързо от това на картофа. Ястието е изключително подходящо за хора спазващи кето режим или режим изключващ комбинирането на картофи и месо. Аз направих класическа заливка на тази мусака, но ако желаете да сте в режим,смените брашното с кашкавал и хапвайте на воля.

Съставки

-
1
+

Това ястие е оптимизирано за 1 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите: Тук

250  г
карфиол
250  г
броколи
250  г
кайма
200  мл
доматен сос
0.5  глава
глава лук
2  скилидки
скилидки чесън
4  стръкa
целина
1  щипка
черен пипер
1  щипка
кимион
1  ч.л.
червен пипер
2 
яйца
200  г
кисело мляко
2  с.л.
брашно
50  г
кашкавал (за кето вариант)

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Хранителна стойност

Информация на порция
Да го приготвим!

Указания

50 Мин.
Стъпка 1
10 Мин.
Първата стъпка от рецептата за мусака е задушаването на каймата.В тиган се слагат 20 мл олио и, когато се сгорещи се слагат лука и чесъна.Готви се няколко минути.Добавяме каймата и MAGGI® Вкусни гозби зеленчуци.MAGGI® Вкусни гозби е балансирана комбинация от сол, изсушени зеленчуци и подправки, които правят ястието страхотно.Разбъркваме добре и изсипваме доматения сок.Подправяме с червен пипер, черен пипер и кимион.Готвим около 10 минути на умерен котлон. Мусака с карфиол и броколи
Стъпка 2
20 Мин.
През това време разпределяме карфиола и броколите в тавичка. Поръсваме ги с нарязаните на ситно листа целина.Заливаме ги с готовата плънка. Добавяме 20 мл вода и слагаме в топла фурна на 200 градуса.Печем до омекване на зеленчуците.При мен отне 20 минути. Мусака с карфиол и броколи
Стъпка 3
20 Мин.
Приготвяме заливката, като разбиваме яйцата с киселото мляко и брашното (кашкавала).Заливаме мусаката и печем още 10-15 минути във фурната, до готовност на заливката.Готовата мусака оставяме леко да се охлади и стегне.Аз този етап не успявам да го спазя и нападам мусаката вряла.Приятели, сами видяхте колко бързо и лесно се приготвя тази рецепта за мусака от карфиол и броколи.Ще очаквам вашите отзиви за рецептата. Мусака с карфиол и броколи
Мусака с карфиол и броколи

Стъпка 1 3

Първата стъпка от рецептата за мусака е задушаването на каймата.В тиган се слагат 20 мл олио и, когато се сгорещи се слагат лука и чесъна.Готви се няколко минути.Добавяме каймата и MAGGI® Вкусни гозби зеленчуци.MAGGI® Вкусни гозби е балансирана комбинация от сол, изсушени зеленчуци и подправки, които правят ястието страхотно.Разбъркваме добре и изсипваме доматения сок.Подправяме с червен пипер, черен пипер и кимион.Готвим около 10 минути на умерен котлон.

Мусака с карфиол и броколи

Стъпка 2 3

През това време разпределяме карфиола и броколите в тавичка. Поръсваме ги с нарязаните на ситно листа целина.Заливаме ги с готовата плънка. Добавяме 20 мл вода и слагаме в топла фурна на 200 градуса.Печем до омекване на зеленчуците.При мен отне 20 минути.

Мусака с карфиол и броколи

Стъпка 3 3

Приготвяме заливката, като разбиваме яйцата с киселото мляко и брашното (кашкавала).Заливаме мусаката и печем още 10-15 минути във фурната, до готовност на заливката.Готовата мусака оставяме леко да се охлади и стегне.Аз този етап не успявам да го спазя и нападам мусаката вряла.Приятели, сами видяхте колко бързо и лесно се приготвя тази рецепта за мусака от карфиол и броколи.Ще очаквам вашите отзиви за рецептата.

Рецептата като PDF
Запази
Сподели с приятели

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Напиши мнение

Вашето мнение
4
Бихте ли препоръчали този продукт на ваши приятели?
Images
Добавили сте 0 от 6 позволени медия елемент.
Image CAPTCHA
Въведете символите показани в изображението.
Моля, попълнете полето captcha