Това ястие е оптимизирано за 6 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Картофите се сваряват, обелват и пасират. Към пюрето, още докато е горещо, се добавя малко масло и се разбърква, за да се разтопи.
Гъбите се нарязват на полумесеци и се задушават в мазнина от рибената консерва. Подправете ги със сол, черен пипер и добавете рибата. Половината от пюрето се изсипва в намазнена тавичка и се заглажда. Върху него се разпределя плънката от гъби и риба и се покрива с останалото пюре.
Загладете внимателно и поръсете с настърган пармезан. Пече се в умерена фурна до получаването на златиста коричка.
Преди поднасяне се поръсва със ситно нарязан пресен лук.