Грах яхния с телешки дроб
37Мин.
Средно трудна
Вкусно ястие, подходящо за зимния сезон.
500 г
телешки дроб
800 г
грах
1
моркови
3
домати
1 глава
лук
3 ч.л.
пшеничено брашно
1 кубче
3 с.л.
олио
0.5 връзка
магданоз
1 с.л.
червен пипер
.
Хранителна стойност
Енергия
445.31 kcal
Въглехидрати
37.73 g
протеин
36.99 g
Мазнини
17.82 g
Информация на порция
Указания
37 Мин.
Стъпка 1
10 Мин.
Телешкият дроб се измива, почиства се и се нарязва на парченца. Запържва се в тиган с малко олио, докато се зачерви. Към него се добавят ситно нарязаните лук и морков и щом омекнат, се добавят обелените и нарязани на кубчета домати.
Стъпка 2
20 Мин.
Щом течността почти изври, продуктите се преместват в дълбока тенджерка и се заливат с гореща вода. Щом ястието започне да къкри на котлона, се добавя отцеденият от консервата грах, червеният пипер и кубче телешки бульон MAGGI. Оставя се да се готви около 15 минути.
Стъпка 3
5 Мин.
Брашното се разрежда с няколко супени лъжици вода в купичка и се разбърква добре. Течността се добавя към ястието и се разбърква. Готви се още някоко минути, докато се сгъсти.
Стъпка 4
2 Мин.
Преди сервиране се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз.
Коментар 0