Всички знаем, че рецептата за агнешка дроб сарма е част от българската традиционна кухня, която си е класическа гарнитура към печеното агнешко за Великден.
С годините всички се променяме и е нормално и вкусовете на поколенията да са различни.
Знаете, че заедно с MAGGI® готвим редовно домашни вкусотии.
И тази рецепта като всички останали е много лесна и гарантирано вкусна.
Благодарим за рецептата на нашия любим домашен готвач Теодора Титова. Заедно с Теди всеки ден доказваме, че готвенето у дома е достъпно и изненадващо лесно удоволствие. Още нейни вдъхновяващи рецепти ще откриете в блога й „Домашни вкусотии“.
Съставки
4
порции
Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от рецептата за дроб сарма е почистването на лапада и нарязването му.
Почистете и нарежете и дивия/зелен лук.
Също така и чесъна.
Задушете.
3 Мин.
В тиган сложете две супени лъжици зехтин и добавете лапада и лука.
Сложете половин чашка вода.
Гответе около 3-4 минути.
Добавете булгура.
2 Мин.
Сложете булгура и разбъркайте.
Задръжте булгура на котлона за около 2 минути.
Сложете във фурната.
20 Мин.
Прехвърлете в тавичка съдържанието на тигана.
Добавете две чаши половина вода.
Нарежете джоджена и го сложете и него заедно с още две супени лъжици зехтин.
Печете на горен и долен реотан около 20 минути на 200 градуса.
Добавете заливката и допечете.
10 Мин.
Пригответе заливката.
Разбийте яйцата с киселото мляко и содата.
Сложете брашното и солта.
Разбъркайте добре, така че да няма бучки.
Накрая се добавят сухия чесън и копъра.
Залейте булгура със заливката, поръсете с червен пипер.
Върнете във фурната до получаването на тази чудесна заливка за дроб сарма.
При мен отне около 10 минути.
Насладете се на това леко пролетно ястие, което е идеалната гарнитура към печено агнешко за Великден.
Почистете лапада.
5
Първата стъпка от рецептата за дроб сарма е почистването на лапада и нарязването му.
Почистете и нарежете и дивия/зелен лук.
Също така и чесъна.
Задушете.
5
В тиган сложете две супени лъжици зехтин и добавете лапада и лука.
Сложете половин чашка вода.
Гответе около 3-4 минути.
Добавете булгура.
5
Сложете булгура и разбъркайте.
Задръжте булгура на котлона за около 2 минути.
Сложете във фурната.
5
Прехвърлете в тавичка съдържанието на тигана.
Добавете две чаши половина вода.
Нарежете джоджена и го сложете и него заедно с още две супени лъжици зехтин.
Печете на горен и долен реотан около 20 минути на 200 градуса.
Добавете заливката и допечете.
5
Пригответе заливката.
Разбийте яйцата с киселото мляко и содата.
Сложете брашното и солта.
Разбъркайте добре, така че да няма бучки.
Накрая се добавят сухия чесън и копъра.
Залейте булгура със заливката, поръсете с червен пипер.
Върнете във фурната до получаването на тази чудесна заливка за дроб сарма.
При мен отне около 10 минути.
Насладете се на това леко пролетно ястие, което е идеалната гарнитура към печено агнешко за Великден.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук