Приятели, лятото е в разгара си и в тези топли дни друго, освен салата не ми се хапва. За да е и по-хранителна салата, булгурът е отлична добавка към нея.
Затова и в тази рецепта за средиземноморска салата слагам булгур, и използвам също свежи домати, краставица, връзка магданоз, зелен лук и червен лук.
За да добавя още витамини и зеленчуци, сварих булгура с MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука. Така, освен свежите зеленчуци в салатата, прибавям още десет зеленчука към нея. Пробвайте да сварите булгура с MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука, за да видите разликата във вкуса.
А сега хвърлете един поглед на списъка с продукти и пробвайте рецептата.
Съставки
1
Това ястие е оптимизирано за 1 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от моята рецепта за средиземноморска салата е приготвянето на продуктите.
Булгурът се слага в тенджерата, в която ще се вари.
Към него се слага 1 лъжичка MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука.
Добавете водата. Сложете на котлона и варете около 10 минути.
Махнете от котлона и оставете булгура да поеме водата и да се охлади.
Стъпка 2
5 Мин.
През това време нарежете зеленчуците за средиземноморската салата. Вижте как ги нарязах аз.
Добавете около 20 мл зехтин към булгура.
Стъпка 3
5 Мин.
Смесете зеленчуците и булгура в дълбока купа.
Овкусете със сол, зехтин и балсамико, и добавете и две стръкчета мента. Тя прави салатата още по-свежа.
Разбъркайте салатата.
Приятели, поднесете салатата с много любов и се насладете на вкуса й с любимите хора
Стъпка 1
3
Първата стъпка от моята рецепта за средиземноморска салата е приготвянето на продуктите.
Булгурът се слага в тенджерата, в която ще се вари.
Към него се слага 1 лъжичка MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука.
Добавете водата. Сложете на котлона и варете около 10 минути.
Махнете от котлона и оставете булгура да поеме водата и да се охлади.
Стъпка 2
3
През това време нарежете зеленчуците за средиземноморската салата. Вижте как ги нарязах аз.
Добавете около 20 мл зехтин към булгура.
Стъпка 3
3
Смесете зеленчуците и булгура в дълбока купа.
Овкусете със сол, зехтин и балсамико, и добавете и две стръкчета мента. Тя прави салатата още по-свежа.
Разбъркайте салатата.
Приятели, поднесете салатата с много любов и се насладете на вкуса й с любимите хора
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук