Елда със зеленчуци и сос Болонезе
Лесна
Впечатляващо постно ястие с нестандартно използване на сос Болонезе.
200 г
елда
1
зелена чушка
1
червена чушка
1
морков
1 глава
лук
5
гъби пачи крак
2 скилидки
чесън
1 с.л.
зехтин
1 щипка
чубрица
.
Хранителна стойност
Информация на порция
Указания
Стъпка 1
15 Мин.
Нарежете гъбите, морковите и чушките на ситни кубчета. Лукът и чесънът също се нарязват и всички зеленчуци се смесват в една купа.
Стъпка 2
10 Мин.
Загрейте зехтин в тиган и добавете зеленчуците. Задушете докато омекнат.
Стъпка 3
20 Мин.
Сварете елдата в 500 мл вода.
Стъпка 4
10 Мин.
Разтворете MAGGI® Малки тайни спагети Болонезе според указанията на опаковката и добавете към зеленчуците в тигана. Гответе няколко минути, докато сосът се сгъсти.
Стъпка 5
5 Мин.
Отцедете сварената елда и добавете към нея готовия сос със зеленчуци. Поръсете по желание с чубрица и поднесете ястието топло на любимите си хора.
Рецептата като PDF
ЗапазиRecipe Adimo
Коментар 0