В тази рецепта за агнешка дроб сарма с лапад използвам както свежи и зелени подправки, така и сухи. Сухите подправки като джоджен, например имат богат аромат и вкус, а свежите поставям на готовото ястие.
Знаете, че споделям всички подробности в рецептите си, за да ви се получат като на снимките, затова и днес няма да пропусна да споделя, че за тази рецепта за агнешка дроб сарма с лапад аз добавих една супена лъжица MAGGI® Вълшебен вкус 10 Зеленчука. Благодарение на богатия си аромат и парченцата зеленчуци в нея, подправката MAGGI® Вълшебен вкус 10 Зеленчука е перфектно допълнение към всяко ястие. Разбира се, че добавих зелен лапад, гъби, зелен лук, чесън и набор за агнешка дроб сарма.
Така ястието се получи много, много вкусно, а поднесено с домашно кисело мляко, подправено с малко чесън си е истинско попадение в десетката.
Съставки
1
Това ястие е оптимизирано за 1 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от рецептата за агнешка дроб сарма е почистването и измиването на комплекта.
Използвайте целия комплект.
Измийте го с топла вода и го сложете да се вари в 1,5 л вода.
Вари се 50 минути.
През това време нарежете гъбите на ситно.
Почистете и нарежете лапада, лука и чесъна.
Стъпка 2
20 Мин.
Сварения комлект се нарязва на ситно.
В тиган се слага маслото.
В него се задушават гъбите, лапада и зелените лук и чесън.
Към тях се добавя нарязания комплект.
Добавяме MAGGI® Вълшебен вкус 10 Зеленчука.
Разбъркваме добре и слагаме ориза.
Подправяме с черен пипер, кимион и сух джоджен.
Слагаме три чаши вода от варенето на комплекта.
Стъпка 3
30 Мин.
Изсипваме сместа в тавичка.
печем в топла фурна на горен и долен реотан за 30 минути или до готовност на ориза.
Финално поръсваме с нарязан на ситно джоджен и магданоз.
Приятели, поднесете тази вкусна агнешка дроб сарма с кисело мляко, леко подправено с чесън, комбинацията е върховно вкусна.
Стъпка 1
3
Първата стъпка от рецептата за агнешка дроб сарма е почистването и измиването на комплекта.
Използвайте целия комплект.
Измийте го с топла вода и го сложете да се вари в 1,5 л вода.
Вари се 50 минути.
През това време нарежете гъбите на ситно.
Почистете и нарежете лапада, лука и чесъна.
Стъпка 2
3
Сварения комлект се нарязва на ситно.
В тиган се слага маслото.
В него се задушават гъбите, лапада и зелените лук и чесън.
Към тях се добавя нарязания комплект.
Добавяме MAGGI® Вълшебен вкус 10 Зеленчука.
Разбъркваме добре и слагаме ориза.
Подправяме с черен пипер, кимион и сух джоджен.
Слагаме три чаши вода от варенето на комплекта.
Стъпка 3
3
Изсипваме сместа в тавичка.
печем в топла фурна на горен и долен реотан за 30 минути или до готовност на ориза.
Финално поръсваме с нарязан на ситно джоджен и магданоз.
Приятели, поднесете тази вкусна агнешка дроб сарма с кисело мляко, леко подправено с чесън, комбинацията е върховно вкусна.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук