Обичаш сам да приготвяш храната си, но времето никога не стига?Специално за теб създадохме MAGGI® Рецепта за MAGGI® Trattoria a casa Рецепта за Ризото с пиле и гъби, който ще ти даде невероятна идея да сготвиш любимото си ястие бързо, лесно и много вкусно. Всяко пакетче MAGGI® Рецепта за съдържа селекция от точно подбрани съставки, които ще ти дадат възможност да се представиш блестящо в кухнята.
С помощта на MAGGI® Рецепта за Ризото с пиле и гъби имаш решение за бързо и винаги вкусно ястие, което подарява на теб и твоето семейство удоволствието от хубавата храна.
Съставки: пшеничeно брашно, царевично нишесте, сол, суроватка на прах, слънчогледово масло, соево брашно, екстракт от мая, изсушени гъби
(обикновена манатарка 1%, гъба Шийтаке 1%), лук на прах, лактоза, ароматизанти, подправки 1,3% (магданоз, чесън, черен пипер, индийско орехче, куркума), карамелизиран захарен сироп, млечен протеин.
На 100 g | на порция 338g | %* | |
---|---|---|---|
Енергийна стойност |
1520kJ 361kcal |
1864kJ 446kcal |
22% |
Мазнини | 10,1g | 8,9g | 13% |
- от които наситени мастни киселини | 1,0g | 1,1g | 6% |
Въглехидрати | 54,5g | 69,5g | 27% |
- от които захари | 7,9g | 2,2g | 2% |
Влакнини | 3,0g | 3,0g | - No Values |
Белтъци | 11,1g | 19,4g | 39% |
Сол | 10,70g | 1,50g | 25% |
AllergenItem | AllergenStatus | AllergenDescription | |
---|---|---|---|
целина |
да
|
Може да съдържа следи от | - No Values |
яйца |
да
|
Може да съдържа следи от | - No Values |
Да - добавка според рецептата
Не - липсва според рецептата
N / A - липсва информация
Да се съхранява на сухо и хладно място.
*Референтни количества за прием на средностатистически възрастен (8400 kJ/2000 kcal).Опаковката съдържа 3 порции. При консумация от деца, порцията да се съобрази с възрастта.
Необходими продукти:
1 порция = 1/3 опаковка, приготовена според инструкциите
220g ориз “Арборио“, 150g пилешки гърди, 150g гъби, 1-2 скилидки чесън.
1. Запържете в 1-2 с.л. нагорещено олио нарязаното на кубчета пилешко до златисто, за 4-5 мин., като разбърквате от време на време.
2. Добавете нарязаните гъби, намачкания чесън и ориза, и запържете за 1-2 мин. Разтворете съдържанието на пакетчето в 600 ml студена вода и добавяйте постепенно към останалите продукти, така че оризът да е покрит през цялото време.
3. Гответе на тих огън за 17-20 минути, като разбърквате от време на време, оставете да почине под похлупак за 2 мин.
Сервирайте, по желание с пармезан!