Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Постни лозови сарми със сос

Постни лозови сарми със сос

(0)
85 Мин.
Лесна
Купи сега
Мили приятели, наближават празници и все по-често се оглеждаме за рецепти за Бъдни вечер. Искаме да спазим традицията, но и да внесем малко разнообразие,в което няма нищо лошо. Сигурна съм, че сред вас има фенове на лозовите сарми с кайма, но повярвайте ми тези постни сарми ще ви грабнат от първата хапка. Признавам си, че в изпълнението на рецептата заимствах някой неща от рецептата за гръцки лозови сарми. Става дума за лимона, използвах го смело и той ми се отблагодари подобаващо добре. Друга моя идея е използването на един любим на цялото семейство сос. Сосчето, с което поднасям тези лозови сарми е така любимия на всички MAGGI® Trattoria a casa Рецепта за Талиатели с гъби. Селекцията на подправки и любимите гъби в лицето на манатарки и шийтаке, правят този сос перфектен. В тази рецепта за постни лозови сарми ще научите колко време се варят лозовите сарми, за да стане ориза перфектен. Ще видите и каква плънка приготвих, а и самия сос остана постен, защото използвам растителна сметана.
Купи сега

Съставки

5

Това ястие е оптимизирано за 5 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:

ingredient_quantity
recipe ingredient
200  г
ориз
210  г
лозови листа
1 
морков
150  г
праз лук
0.5  глава
лук
3 
сушени домати
1 
лимон
4 
гъби печурки
2  скилидки
чесън
150  мл
сметана
250  мл
вода
1 
MAGGI® Trattoria a casa Рецепта за Талиатели с гъби 40г
20  мл
олио
500  мл
вода
1  щипка
риган
1  щипка
мащерка
1  щипка
черен пипер
1  щипка
сол
1  щипка
джоджен
Копирай

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
.

Хранителна стойност

Въглехидрати
50.1 g
Енергия
298.4 kcal
Мазнини
8.9 g
Протеин
7.3 g
Информация на порция

Указания

85 Мин.
  • Стъпка 1

    5 Мин.
    Първата стъпка от рецептата е подготвянето на продуктите. Нарежете на ситно лука, праза и моркова. Постни лозови сарми със сос
  • Стъпка 2

    15 Мин.
    В тиган се слага 10 мл олио и когато се сгорещи в него се слагат моркова, лука, праза. Ориза се добавя и се задушава за кратко. Подправя се с джоджен, риган, черен пипер, добавят се и сушените домати. Към ориза се изсипва 150 мл вода. Когато ориза поеме водата се маха от котлона и се оставя да се охлади. Постни лозови сарми със сос
  • Стъпка 3

    20 Мин.
    Приготвяме лозовите листа. Слагаме едно листо и в края му се поставя ориз. Завивам от ляво и дясно, след което навиваме сармата. Постни лозови сарми със сос
  • Стъпка 4

    30 Мин.
    Вземаме подходяща тенджера, покриваме дъното с лозови листа. Подреждаме всички сарми. Подреждаме няколко резена лимон и изстискаме сока на половин лимон върху сармите. Покриваме сармите с останалите лозови листа. Изсипваме останалата вода. Варим сармите на умерен котлон около 30 минути. Ориза се сготвя бързо и трябва да се съобразим с него. Оставяме сармите да се охладят. Постни лозови сарми със сос
  • Стъпка 5

    10 Мин.
    Приготвяме гъбения сос. В касерол се слага малко олио. Когато се сгорещи се добавя ситно нарязани печурки и чесъна. Задушаваме за няколко минути. През това време разтваряме MAGGI® Рецепта за Талиатели с гъби в сметаната и водата. Заливаме гъбите и чесъна със соса. Готвим на котлона до сгъстяването му. Поднасяме нашите постни лозови сарми с гъбен сос, лимон и мащерка. Постни лозови сарми със сос
  • Стъпка 6

    5 Мин.
    Приятели, ето че нашата рецепта за постни лозови сарми с гъбен сос е изпълнена и очаква вашите коментари и отзиви. Ще се радвам да поднесете това ястие на вашата празнична трапеза. Постни лозови сарми със сос
Постни лозови сарми със сос

Стъпка 1 6

Първата стъпка от рецептата е подготвянето на продуктите. Нарежете на ситно лука, праза и моркова.

Постни лозови сарми със сос

Стъпка 2 6

В тиган се слага 10 мл олио и когато се сгорещи в него се слагат моркова, лука, праза. Ориза се добавя и се задушава за кратко. Подправя се с джоджен, риган, черен пипер, добавят се и сушените домати. Към ориза се изсипва 150 мл вода. Когато ориза поеме водата се маха от котлона и се оставя да се охлади.

Постни лозови сарми със сос

Стъпка 3 6

Приготвяме лозовите листа. Слагаме едно листо и в края му се поставя ориз. Завивам от ляво и дясно, след което навиваме сармата.

Постни лозови сарми със сос

Стъпка 4 6

Вземаме подходяща тенджера, покриваме дъното с лозови листа. Подреждаме всички сарми. Подреждаме няколко резена лимон и изстискаме сока на половин лимон върху сармите. Покриваме сармите с останалите лозови листа. Изсипваме останалата вода. Варим сармите на умерен котлон около 30 минути. Ориза се сготвя бързо и трябва да се съобразим с него. Оставяме сармите да се охладят.

Постни лозови сарми със сос

Стъпка 5 6

Приготвяме гъбения сос. В касерол се слага малко олио. Когато се сгорещи се добавя ситно нарязани печурки и чесъна. Задушаваме за няколко минути. През това време разтваряме MAGGI® Рецепта за Талиатели с гъби в сметаната и водата. Заливаме гъбите и чесъна със соса. Готвим на котлона до сгъстяването му. Поднасяме нашите постни лозови сарми с гъбен сос, лимон и мащерка.

Постни лозови сарми със сос

Стъпка 6 6

Приятели, ето че нашата рецепта за постни лозови сарми с гъбен сос е изпълнена и очаква вашите коментари и отзиви. Ще се радвам да поднесете това ястие на вашата празнична трапеза.

Рецептата като PDF

Сподели с приятели

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Напиши мнение

Вашето мнение
Would you recommend this item?
Images
Добавили сте 0 от 6 позволени медия елемент.
4 + 14 =
Моля, попълнете полето captcha

Открий повече

  • сос
  • Под 300 калории
  • Обяд
  • Есен
  • Фюжън
  • Вечеря
  • Коледа
  • Ниско сол
  • Топ ястие
  • Зеленчуци
  • Ястия с ориз
  • Гръцка кухня
  • Бавно варени
  • Семейни ястия
  • Основно ястие
  • Европейска кухня
  • Източник на фибри
  • Порция зеленчуци/плодове
  • Средиземноморска кухня
  • Ниско съдържание на захар

Още интересни рецепти

Покажи още рецепти

  • Постни кюфтенца от грах на фурна

    Постни кюфтенца от грах на фурна

    Лесна
  • Постни пълнени камби

    Постни пълнени камби

    70 Мин. Лесна
  • Постни пърленки с гъби

    Постни пърленки с гъби

    42 Мин. Лесна

Покажи още рецепти

  • Facebook
  • You Tube
  • Instagram
  • Свържете се с нас
  • Регистрирайте се
  • Политика за поверителност на данните
  • Комисия за защитa на потребителите
  • Политика за бисквитки
  • Условия за ползване на сайта