Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Прясно зеле с кайма
Прясно зеле с кайма

Прясно зеле с кайма

(1)
30 Мин.
Лесна
Купи сега
Как да сготвим вкусно прясно зеле? Ще видите как може да направите прясно зеле на тиган, ще ви покажа подходящи подправки за прясно зеле. Днешната рецепта за прясно зеле с кайма и сос Болонезе е едно кулинарно попадение в десетката. Освен бързо и лесно, то се получи толкова вкусно, че порциите на всички беше буквално изчезнали за минути. Съвсем отговорно заявявам, че приготвих това ястие за не повече от 30 минути и то само на тиган.
Купи сега

Съставки

4 порции

Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  г
прясно зеле
300  г
кайма
300  мл
вода
1 
MAGGI® Идея за Спагети Болонезе 50г
20  мл
олио
3  стръкa
целина
0.5  връзка
магданоз
3  скилидки
чесън
50  г
кашкавал
1  щипка
сол
1  с.л.
захар
1  щипка
кимион
Копирай

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
.

Хранителна стойност

Въглехидрати
24.8 g
Енергия
416.7 kcal
Мазнини
28.6 g
Протеин
16.7 g
Информация на порция

Указания

30 Мин.
  • Почистете зелето и го задушете.

    10 Мин.
    Нарежете прясното зеле на тънки ивици по дължина. Поставете го в купа. Посолете със солта и захарта. Намачкайте го добре. В тиган с капак или тенджера сложете 10 мл олио. Добавете зелето и го задушете. Може да добавите малко вода, около 50 мл за да не загори. Зелето се задушава много бързо.
  • Пригответе сос Болонезе и задушете каймата.

    15 Мин.
    Успоредно когато зелето се задушава пригответе сос Болонезе. В друг тиган сложете малко олио и задушете каймата с кимиона. Разтворете MAGGI® Идея за Спагети Болонезе в 300 мл вода Разбъркайте го добре. Когато зелето е омекнало към него се слага малко нарязана на ситно целина. Смесете зелето и каймата.
  • Добавете MAGGI® Идея за Спагети Болонезе.

    5 Мин.
    Връщате на котлона и готвите няколко минути или до сгъстяване на соса. Когато ястието е готово се поръсва със ситно нарязан чесън, магданоз и целина. Финално поръсете с кашкавал.
Прясно зеле с кайма

Почистете зелето и го задушете. 3

Нарежете прясното зеле на тънки ивици по дължина. Поставете го в купа. Посолете със солта и захарта. Намачкайте го добре. В тиган с капак или тенджера сложете 10 мл олио. Добавете зелето и го задушете. Може да добавите малко вода, около 50 мл за да не загори. Зелето се задушава много бързо.

Прясно зеле с кайма

Пригответе сос Болонезе и задушете каймата. 3

Успоредно когато зелето се задушава пригответе сос Болонезе. В друг тиган сложете малко олио и задушете каймата с кимиона. Разтворете MAGGI® Идея за Спагети Болонезе в 300 мл вода Разбъркайте го добре. Когато зелето е омекнало към него се слага малко нарязана на ситно целина. Смесете зелето и каймата.

Прясно зеле с кайма

Добавете MAGGI® Идея за Спагети Болонезе. 3

Връщате на котлона и готвите няколко минути или до сгъстяване на соса. Когато ястието е готово се поръсва със ситно нарязан чесън, магданоз и целина. Финално поръсете с кашкавал.

Рецептата като PDF

Сподели с приятели

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Обща оценка

4.0 от 5
4
1 мнения
Напиши мнение
Select a row to filter reviews by rating
11
00
11
00
00
00

Рецензии

4

Изабел

Много интересно се получи! Даже повече ми харесва така, отколкото оригинала със спагети. Браво, че сте се сетили!
Анонимен (непроверено) 01/31/2021-07:51 EET
Полезно ли е това мнение?

Напиши мнение

Вашето мнение
Would you recommend this item?
Images
Добавили сте 0 от 6 позволени медия елемент.
11 + 1 =
Моля, попълнете полето captcha

Открий повече

  • Обяд
  • Вечеря
  • Ниско сол
  • Местна кухня
  • Основно ястие
  • Порция зеленчуци/плодове
  • Източник на протеини
  • Ниско съдържание на захар

Още интересни рецепти

Покажи още рецепти

  • Леща на фурна със заливка от прясно мляко и яйца

    Леща на фурна със заливка от прясно мляко и яйца

    60 Мин. Лесна

Покажи още рецепти

  • Facebook
  • You Tube
  • Instagram
  • Свържете се с нас
  • Регистрирайте се
  • Политика за поверителност на данните
  • Комисия за защитa на потребителите
  • Политика за бисквитки
  • Условия за ползване на сайта