Всички знаем, че рецептата за агнешка дроб сарма е част от българската традиционна кухня, която си е класическа гарнитура към печеното агнешко за Великден.
С годините всички се променяме и е нормално и вкусовете на поколенията да са различни.
Знаете, че заедно с MAGGI® готвим редовно домашни вкусотии.
И тази рецепта като всички останали е много лесна и гарантирано вкусна.
Благодарим за рецептата на нашия любим домашен готвач Теодора Титова. Заедно с Теди всеки ден доказваме, че готвенето у дома е достъпно и изненадващо лесно удоволствие. Още нейни вдъхновяващи рецепти ще откриете в блога й „Домашни вкусотии“.
Съставки
1
Това ястие е оптимизирано за 1 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от тази рецепта за разядка с булгур е нарязването на пиперките. След това те се поставят в тенджера и към тях се добавя булгура.
Непосредствено след това се изсипва и водата.
Стъпка 2
20 Мин.
Добавяме MAGGI® Течен зеленчуков бульон и разбъркваме добре. Добавяме и няколко зърна черен пипер.
Варим булгура до готовност или 20 минути.
Малко преди да е готов добавяме доматеното пюре и червения пипер.
Охлаждаме за кратко.
Стъпка 3
5 Мин.
Нарязваме си на ситно свеж джоджен и мента и ги слагаме към сварения булгур.
По желание се добавя и чесън.
Пасираме булгура.
Слагаме разядката от булгур в подходяща чиния и заливаме с малко зехтин и още свежи подправки.
Приятели, нашата рецепта за разядка с булгур е изпълнена бързо и лесно.
Не пропускайте да ѝ се насладите и вие в компанията на любимите си хора.
Стъпка 1
3
Първата стъпка от тази рецепта за разядка с булгур е нарязването на пиперките. След това те се поставят в тенджера и към тях се добавя булгура.
Непосредствено след това се изсипва и водата.
Стъпка 2
3
Добавяме MAGGI® Течен зеленчуков бульон и разбъркваме добре. Добавяме и няколко зърна черен пипер.
Варим булгура до готовност или 20 минути.
Малко преди да е готов добавяме доматеното пюре и червения пипер.
Охлаждаме за кратко.
Стъпка 3
3
Нарязваме си на ситно свеж джоджен и мента и ги слагаме към сварения булгур.
По желание се добавя и чесън.
Пасираме булгура.
Слагаме разядката от булгур в подходяща чиния и заливаме с малко зехтин и още свежи подправки.
Приятели, нашата рецепта за разядка с булгур е изпълнена бързо и лесно.
Не пропускайте да ѝ се насладите и вие в компанията на любимите си хора.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук