В тази рецепта за агнешка дроб сарма с лапад използвам както свежи и зелени подправки, така и сухи. Сухите подправки като джоджен, например имат богат аромат и вкус, а свежите поставям на готовото ястие.
Знаете, че споделям всички подробности в рецептите си, за да ви се получат като на снимките, затова и днес няма да пропусна да споделя, че за тази рецепта за агнешка дроб сарма с лапад аз добавих една супена лъжица MAGGI® Вълшебен вкус 10 Зеленчука. Благодарение на богатия си аромат и парченцата зеленчуци в нея, подправката MAGGI® Вълшебен вкус 10 Зеленчука е перфектно допълнение към всяко ястие. Разбира се, че добавих зелен лапад, гъби, зелен лук, чесън и набор за агнешка дроб сарма.
Така ястието се получи много, много вкусно, а поднесено с домашно кисело мляко, подправено с малко чесън си е истинско попадение в десетката.
Съставки
4
порции
Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Кипнете водата и добавете киноата.
Варете 8 минути.
Отцедете добре киноата.
Добавете MAGGI® идея за Пържени кюфтета.
30 Мин.
Смесете съдържанието със 100 мл вода.
Разбъркайте и оставете около минута, две.
Нарежете лука на много ситно.
В подходяща съд смесете киноата, лука и сместа за кюфтета.
Омесете добре.
Оформете кюфтенца.
Поставете ги върху тава, която е покрита с хартия за печене.
Затоплете фурната на 200 градуса.
Печете до готовност на кюфтетата от киноа.
При мен отне 20 минути.
Пригответе салатата.
2 Мин.
Готовите кюфтета оставете да се охладят за кратко.
Поднесете ги със свежа зелена салата.
Сварете киноата.
3
Кипнете водата и добавете киноата.
Варете 8 минути.
Отцедете добре киноата.
Добавете MAGGI® идея за Пържени кюфтета.
3
Смесете съдържанието със 100 мл вода.
Разбъркайте и оставете около минута, две.
Нарежете лука на много ситно.
В подходяща съд смесете киноата, лука и сместа за кюфтета.
Омесете добре.
Оформете кюфтенца.
Поставете ги върху тава, която е покрита с хартия за печене.
Затоплете фурната на 200 градуса.
Печете до готовност на кюфтетата от киноа.
При мен отне 20 минути.
Пригответе салатата.
3
Готовите кюфтета оставете да се охладят за кратко.
Поднесете ги със свежа зелена салата.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук