Как да сготвим вкусно прясно зеле?
Ще видите как може да направите прясно зеле на тиган, ще ви покажа подходящи подправки за прясно зеле.
Днешната рецепта за прясно зеле с кайма и сос Болонезе е едно кулинарно попадение в десетката.
Освен бързо и лесно, то се получи толкова вкусно, че порциите на всички беше буквално изчезнали за минути.
Съвсем отговорно заявявам, че приготвих това ястие за не повече от 30 минути и то само на тиган.
Съставки
4
порции
Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Нарежете прясното зеле на тънки ивици по дължина. Поставете го в купа. Посолете със солта и захарта.
Намачкайте го добре.
В тиган с капак или тенджера сложете 10 мл олио.
Добавете зелето и го задушете.
Може да добавите малко вода, около 50 мл за да не загори.
Зелето се задушава много бързо.
Пригответе сос Болонезе и задушете каймата.
15 Мин.
Успоредно когато зелето се задушава пригответе сос Болонезе.
В друг тиган сложете малко олио и задушете каймата с кимиона.
Разтворете MAGGI® Идея за Спагети Болонезе в 300 мл вода
Разбъркайте го добре.
Когато зелето е омекнало към него се слага малко нарязана на ситно целина.
Смесете зелето и каймата.
Добавете MAGGI® Идея за Спагети Болонезе.
5 Мин.
Връщате на котлона и готвите няколко минути или до сгъстяване на соса.
Когато ястието е готово се поръсва със ситно нарязан чесън, магданоз и целина.
Финално поръсете с кашкавал.
Почистете зелето и го задушете.
3
Нарежете прясното зеле на тънки ивици по дължина. Поставете го в купа. Посолете със солта и захарта.
Намачкайте го добре.
В тиган с капак или тенджера сложете 10 мл олио.
Добавете зелето и го задушете.
Може да добавите малко вода, около 50 мл за да не загори.
Зелето се задушава много бързо.
Пригответе сос Болонезе и задушете каймата.
3
Успоредно когато зелето се задушава пригответе сос Болонезе.
В друг тиган сложете малко олио и задушете каймата с кимиона.
Разтворете MAGGI® Идея за Спагети Болонезе в 300 мл вода
Разбъркайте го добре.
Когато зелето е омекнало към него се слага малко нарязана на ситно целина.
Смесете зелето и каймата.
Добавете MAGGI® Идея за Спагети Болонезе.
3
Връщате на котлона и готвите няколко минути или до сгъстяване на соса.
Когато ястието е готово се поръсва със ситно нарязан чесън, магданоз и целина.
Финално поръсете с кашкавал.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук