Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Постни пърленки с гъби

0
42 Мин.
Лесна
Вкусни пърленки, подходящи и по време на пости.

Съставки

-
4 порции
+

Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите: Тук

5 
печурки
500 г
пшеничено брашно
1 кубче
MAGGI® Гъбен бульон
15 г
бакпулвер
20 мл
олио

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Хранителна стойност

Енергия
482.71 kcal
протеин
17.53 g
Въглехидрати
92.3 g
Мазнини
8.5 g
Информация на порция
Да го приготвим!

Указания

42 Мин.
Стъпка 1
20 Мин.
В дълбока купа се смесва брашно с бакпулвер. Гъбите се нарязват на ситно и се прибавят към брашното. Разбъркайте добре. Разтворете MAGGI® гъбен бульон в 300 мл вода и го изсипете при гъбите и брашното. Ако е необходимо, добавете още брашно, така че да се получи меко и еластично тесто. Не забравяйте да добавите и олио.
Стъпка 2
20 Мин.
Омесете тестото и го оставете да си почине за около 10 минути. Разделете тестото на малки топки, вземете незалепващ тиган или грил тиган и го загрейте на котлона. Сложете на плота брашно и разточете една по една малките топки тесто. След това изпечете пърленките една по една в тигана от двете страни.
Стъпка 3
2 Мин.
За още по-добър резултат, можете да намажете пърленките с чесново олио или масло.
Постни пърленки с гъби

Стъпка 1 3

В дълбока купа се смесва брашно с бакпулвер. Гъбите се нарязват на ситно и се прибавят към брашното. Разбъркайте добре. Разтворете MAGGI® гъбен бульон в 300 мл вода и го изсипете при гъбите и брашното. Ако е необходимо, добавете още брашно, така че да се получи меко и еластично тесто. Не забравяйте да добавите и олио.

Постни пърленки с гъби

Стъпка 2 3

Омесете тестото и го оставете да си почине за около 10 минути. Разделете тестото на малки топки, вземете незалепващ тиган или грил тиган и го загрейте на котлона. Сложете на плота брашно и разточете една по една малките топки тесто. След това изпечете пърленките една по една в тигана от двете страни.

Постни пърленки с гъби

Стъпка 3 3

За още по-добър резултат, можете да намажете пърленките с чесново олио или масло.

Рецептата като PDF
Запази
Сподели с приятели

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Благодарим за оценката!
Очакваме Вашето ревю!

Вече оценихте тази рецепта/ продукт.

Моля, оценете! Повече звезди означават по-висок рейтинг!

Изпрати
Asset 10

Коментар 0

0/4000
Изберете валидно потребителско име с дължина от 3 до 15 символа. Използвайте буквите от А до Z и цифрите от 0 до 9.
Потребителско име