Рецептата за пълнени сухи чушки с боб и кисело зеле е типичен и любим представител на българската национална кухня, като събира в себе си три характерни за нашата кухня продукта- боб, сушени червени чушки и кисело зеле. Нека не пропускаме и типичният букет от традиционни подправки. Така тази гозба спечелва всички.
Тези от вас решили да пропуснат боб чорбата от трапезата на Бъдни вечер, но все пак искат да сложат бобено ястие, може спокойно да приготвите рецептата за пълнени сухи чушки с боб.
Съставки
4
порции
Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Понеже тези чушки са големи, аз напълник 4 броя с получената смес.
В дълбока купа смесете сварения и охладен боб и киселото зеле.
Отворете MAGGI® идея за пълнени чушки с кайма.
5 Мин.
Изсипете съдържанието на опаковката към боба и киселото зеле.
Разбъркайте добре сместа.
Добавете малко олио.
Отцедете чушките и ги напълнете с плънката от боб и кисело зеле.
Подредете чушките в тава.
60 Мин.
Изсипете водата и още малко олио.
Печете в топла фурна на 200 градуса около 1 час.
Може да сложите фолио отгоре за да не изгорят чушките.
Следете тавичката да не остане без вода.
При необходимост добавете малко вода.
Ето и готовите пълнени чушки с боб и кисело зеле.
Хидратиране на сухите чушки.
3
Понеже тези чушки са големи, аз напълник 4 броя с получената смес.
В дълбока купа смесете сварения и охладен боб и киселото зеле.
Отворете MAGGI® идея за пълнени чушки с кайма.
3
Изсипете съдържанието на опаковката към боба и киселото зеле.
Разбъркайте добре сместа.
Добавете малко олио.
Отцедете чушките и ги напълнете с плънката от боб и кисело зеле.
Подредете чушките в тава.
3
Изсипете водата и още малко олио.
Печете в топла фурна на 200 градуса около 1 час.
Може да сложите фолио отгоре за да не изгорят чушките.
Следете тавичката да не остане без вода.
При необходимост добавете малко вода.
Ето и готовите пълнени чушки с боб и кисело зеле.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук