Страхотна шоколадова торта с банани, с която да изненадате малките рожденици.
Съставки
4
servings
Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Масло и захар се разбиват добре, като към сместа се добавят яйцата и млякото. Отделно се смесват и пресяват брашно, бакпулвер и какао и се прибавят към първата смес. Всичко се изсипва във форма за торта, покрита с хартия за печене. Пече се в умерена фурна до готовност. Проверява се дали блатът е изпечен с клечка за зъби - ако е готов, клечката трябва да остане суха след пробождане.
Стъпка 2
15 Мин.
Блатът се оставя да се охлади и след това се разрязва, така че да се образуват два блата с еднаква дебелина. Единият от тях се поставя в плоска чиния - полива се внимателно с разтопения на водна баня шоколад и отгоре се подреждат нарязаните на тънки колелца банани. След това отгоре се поставя вторият блат.
Стъпка 3
10 Мин.
Какаовата глазура (готов продукт, който се продава в магазините и може да се замени с обикновен твърд шоколад) се разтопява на водна баня според указанията на опаковката и с помощта на готварска четка се намазва тортата. Оставя се да се охлади и глазурата да стегне.
Стъпка 4
10 Мин.
Течна сметана и пудра захар се разбиват на твърд крем. Украсете тортата с помощта на шприц и малко фантазия.
Масло и захар се разбиват добре, като към сместа се добавят яйцата и млякото. Отделно се смесват и пресяват брашно, бакпулвер и какао и се прибавят към първата смес. Всичко се изсипва във форма за торта, покрита с хартия за печене. Пече се в умерена фурна до готовност. Проверява се дали блатът е изпечен с клечка за зъби - ако е готов, клечката трябва да остане суха след пробождане.
Стъпка 2
4
:
банани, млечен шоколад
Блатът се оставя да се охлади и след това се разрязва, така че да се образуват два блата с еднаква дебелина. Единият от тях се поставя в плоска чиния - полива се внимателно с разтопения на водна баня шоколад и отгоре се подреждат нарязаните на тънки колелца банани. След това отгоре се поставя вторият блат.
Стъпка 3
4
Какаовата глазура (готов продукт, който се продава в магазините и може да се замени с обикновен твърд шоколад) се разтопява на водна баня според указанията на опаковката и с помощта на готварска четка се намазва тортата. Оставя се да се охлади и глазурата да стегне.
Стъпка 4
4
:
сладкарска сметана, пудра захар
Течна сметана и пудра захар се разбиват на твърд крем. Украсете тортата с помощта на шприц и малко фантазия.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук