Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Най-важното, което трябва да знаете за тази рецепта е, че щом кремът е готов, трябва бързо да се нанесе върху бишкотите, докато е все още топъл.
Какаовият крем се приготвя като се разбият жълтъци, прясно мляко, сметана, захар, брашно и какао. След получаване на хомогенна смес, се изсипва в тенджера и се поставя на тих огън, като се бърка в продължение на поне 15 минути, докато кремът се сгъсти.
Стъпка 2
15 Мин.
Бишкотите се потапят за секунди в горещото кафе и се подреждат в правоъгълна тавичка. Заливат се с половината от крема и върху него отново се подреждат ред бишкоти, потопени за кратко в кафе. Тортата се завършва с останалия крем, заглажда се с лъжица и се поставя в хладилник да стегне.
Стъпка 3
5 Мин.
Бишкотената торта с какаов крем се изважда охладена, поръсва се с натрошени орехи и се нарязва на парчета
Стъпка 1
3
Най-важното, което трябва да знаете за тази рецепта е, че щом кремът е готов, трябва бързо да се нанесе върху бишкотите, докато е все още топъл.
Какаовият крем се приготвя като се разбият жълтъци, прясно мляко, сметана, захар, брашно и какао. След получаване на хомогенна смес, се изсипва в тенджера и се поставя на тих огън, като се бърка в продължение на поне 15 минути, докато кремът се сгъсти.
Стъпка 2
3
Бишкотите се потапят за секунди в горещото кафе и се подреждат в правоъгълна тавичка. Заливат се с половината от крема и върху него отново се подреждат ред бишкоти, потопени за кратко в кафе. Тортата се завършва с останалия крем, заглажда се с лъжица и се поставя в хладилник да стегне.
Стъпка 3
3
Бишкотената торта с какаов крем се изважда охладена, поръсва се с натрошени орехи и се нарязва на парчета
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук