Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Зеленчукови питки

0
170Мин.
Лесна
С влизането на месеца сякаш желанието ми за месене се усилва. Интересно, дали това се дължи на леко прохладните утрини, когато аромата на печено тесто по естествен начин събужда апетита и усещането за уют. По време на горещниците, когато преминавах покрай някоя пекарна, чак ми става по-топло и това усещане носеше след себе си други настроения, а сега е различно. Сега ми се правят лесни малки питки, селски хлебчета или просто обикновени питки, защото уханието им повдига тонуса. Приятели, това не са малки питки със сирене, това са зеленчукови питки с кашкавал и чубрица. Може да се нарекат и зеленчукови хлебчета, защото когато разберете как се приготвят съм сигурна, че в началото няма да ми повярвате.

Съставки

-
17 питки
+

Това ястие е оптимизирано за 17 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите: Тук

500  г
брашно
7  г
мая
1  с.л.
захар
100  г
кашкавал
1  с.л.
чубрица
350  мл
вода
10  г
сусам
1  с.л.
олио

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Хранителна стойност

Енергия
141.45 kcal
протеин
5.57 g
Въглехидрати
23.13 g
Мазнини
3.84 g
Информация на порция
Да го приготвим!

Указания

170 Мин.
Стъпка 1
5 Мин.
Първата стъпка е смесването на сухите съставки. В дълбока купа се слагат брашното, маята, захарта, кашаквала и чубрицата. Разбъркваме ги много добре. Зеленчукови питки
Стъка 2
5 Мин.
Вземаме една супена лъжица MAGGI® Течен зеленчуков бульон. Поставяме я в купа с водата и разбъркваме добре. Добавяме течността към сухите съставки. Зеленчукови питки
Стъпка 3
90 Мин.
Замесваме меко тесто. Не добавяйте повече брашно, омесете с влажни ръце или намазани с олио, ако лепне. Покрийте тестото със стреч фолио и оставете да си почине. Втасва около час, час и половина на стайна температура. Зеленчукови питки
Стъпка 4
30 Мин.
Поръсваме кухненския плот с брашно и от тестото оформяне на малки питки по 50 грама всяка. Получих около 17 питки. Поставете ги в тава с незалепващо покритие. Намажете ги с олио и поръсете със сусам. Сложете ги за 20 минути да втасат още веднъж. Зеленчукови питки
Стъпка 5
40 Мин.
Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете зеленчуковите питки на горен и долен реотан за 40 минути или печете до готовност. Зеленчукови питки
Зеленчукови питки

Стъпка 1 5

: чубрица, захар, кашкавал, мая, брашно

Първата стъпка е смесването на сухите съставки. В дълбока купа се слагат брашното, маята, захарта, кашаквала и чубрицата. Разбъркваме ги много добре.

Зеленчукови питки

Стъка 2 5

: MAGGI Течен бульон Зеленчуков 160g

Вземаме една супена лъжица MAGGI® Течен зеленчуков бульон. Поставяме я в купа с водата и разбъркваме добре. Добавяме течността към сухите съставки.

Зеленчукови питки

Стъпка 3 5

Замесваме меко тесто. Не добавяйте повече брашно, омесете с влажни ръце или намазани с олио, ако лепне. Покрийте тестото със стреч фолио и оставете да си почине. Втасва около час, час и половина на стайна температура.

Зеленчукови питки

Стъпка 4 5

Поръсваме кухненския плот с брашно и от тестото оформяне на малки питки по 50 грама всяка. Получих около 17 питки. Поставете ги в тава с незалепващо покритие. Намажете ги с олио и поръсете със сусам. Сложете ги за 20 минути да втасат още веднъж.

Зеленчукови питки

Стъпка 5 5

Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете зеленчуковите питки на горен и долен реотан за 40 минути или печете до готовност.

Рецептата като PDF
Запази
Сподели с приятели

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Recipe Adimo
Благодарим за оценката!
Очакваме Вашето ревю!

Вече оценихте тази рецепта/ продукт.

Моля, оценете! Повече звезди означават по-висок рейтинг!

Изпрати
Asset 10

Коментар 0

0/4000
Изберете валидно потребителско име с дължина от 3 до 15 символа. Използвайте буквите от А до Z и цифрите от 0 до 9.
Потребителско име