С влизането на месеца сякаш желанието ми за месене се усилва.
Интересно, дали това се дължи на леко прохладните утрини, когато аромата на печено тесто по естествен начин събужда апетита и усещането за уют.
По време на горещниците, когато преминавах покрай някоя пекарна, чак ми става по-топло и това усещане носеше след себе си други настроения, а сега е различно.
Сега ми се правят лесни малки питки, селски хлебчета или просто обикновени питки, защото уханието им повдига тонуса.
Приятели, това не са малки питки със сирене, това са зеленчукови питки с кашкавал и чубрица. Може да се нарекат и зеленчукови хлебчета, защото когато разберете как се приготвят съм сигурна, че в началото няма да ми повярвате.
Съставки
17
питки
Това ястие е оптимизирано за 17 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка е смесването на сухите съставки.
В дълбока купа се слагат брашното, маята, захарта, кашаквала и чубрицата.
Разбъркваме ги много добре.
Стъка 2
5 Мин.
Вземаме една супена лъжица MAGGI® Течен зеленчуков бульон.
Поставяме я в купа с водата и разбъркваме добре.
Добавяме течността към сухите съставки.
Стъпка 3
90 Мин.
Замесваме меко тесто.
Не добавяйте повече брашно, омесете с влажни ръце или намазани с олио, ако лепне.
Покрийте тестото със стреч фолио и оставете да си почине.
Втасва около час, час и половина на стайна температура.
Стъпка 4
30 Мин.
Поръсваме кухненския плот с брашно и от тестото оформяне на малки питки по 50 грама всяка.
Получих около 17 питки.
Поставете ги в тава с незалепващо покритие. Намажете ги с олио и поръсете със сусам. Сложете ги за 20 минути да втасат още веднъж.
Стъпка 5
40 Мин.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Изпечете зеленчуковите питки на горен и долен реотан за 40 минути или печете до готовност.
Стъпка 1
5
:
чубрица, захар, кашкавал, мая, брашно
Първата стъпка е смесването на сухите съставки.
В дълбока купа се слагат брашното, маята, захарта, кашаквала и чубрицата.
Разбъркваме ги много добре.
Стъка 2
5
:
MAGGI Течен бульон Зеленчуков 160g
Вземаме една супена лъжица MAGGI® Течен зеленчуков бульон.
Поставяме я в купа с водата и разбъркваме добре.
Добавяме течността към сухите съставки.
Стъпка 3
5
Замесваме меко тесто.
Не добавяйте повече брашно, омесете с влажни ръце или намазани с олио, ако лепне.
Покрийте тестото със стреч фолио и оставете да си почине.
Втасва около час, час и половина на стайна температура.
Стъпка 4
5
Поръсваме кухненския плот с брашно и от тестото оформяне на малки питки по 50 грама всяка.
Получих около 17 питки.
Поставете ги в тава с незалепващо покритие. Намажете ги с олио и поръсете със сусам. Сложете ги за 20 минути да втасат още веднъж.
Стъпка 5
5
Загрейте фурната на 180 градуса.
Изпечете зеленчуковите питки на горен и долен реотан за 40 минути или печете до готовност.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук