Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Зеленчукови питки

Зеленчукови питки

(0)
Лесна
Купи сега
С влизането на месеца сякаш желанието ми за месене се усилва. Интересно, дали това се дължи на леко прохладните утрини, когато аромата на печено тесто по естествен начин събужда апетита и усещането за уют. По време на горещниците, когато преминавах покрай някоя пекарна, чак ми става по-топло и това усещане носеше след себе си други настроения, а сега е различно. Сега ми се правят лесни малки питки, селски хлебчета или просто обикновени питки, защото уханието им повдига тонуса. Приятели, това не са малки питки със сирене, това са зеленчукови питки с кашкавал и чубрица. Може да се нарекат и зеленчукови хлебчета, защото когато разберете как се приготвят съм сигурна, че в началото няма да ми повярвате.
Купи сега

Съставки

17 питки

Това ястие е оптимизирано за 17 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  г
брашно
7  г
мая
1  с.л.
захар
100  г
кашкавал
1  с.л.
чубрица
20  г
MAGGI Течен бульон Зеленчуков 160g
350  мл
вода
10  г
сусам
1  с.л.
олио
Копирай

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
.

Хранителна стойност

Въглехидрати
23.1 g
Енергия
141.4 kcal
Мазнини
3.8 g
Протеин
5.6 g
Информация на порция

Указания

  • Стъпка 1

    5 Мин.
    Първата стъпка е смесването на сухите съставки. В дълбока купа се слагат брашното, маята, захарта, кашаквала и чубрицата. Разбъркваме ги много добре. Зеленчукови питки
  • Стъка 2

    5 Мин.
    Вземаме една супена лъжица MAGGI® Течен зеленчуков бульон. Поставяме я в купа с водата и разбъркваме добре. Добавяме течността към сухите съставки. Зеленчукови питки
  • Стъпка 3

    90 Мин.
    Замесваме меко тесто. Не добавяйте повече брашно, омесете с влажни ръце или намазани с олио, ако лепне. Покрийте тестото със стреч фолио и оставете да си почине. Втасва около час, час и половина на стайна температура. Зеленчукови питки
  • Стъпка 4

    30 Мин.
    Поръсваме кухненския плот с брашно и от тестото оформяне на малки питки по 50 грама всяка. Получих около 17 питки. Поставете ги в тава с незалепващо покритие. Намажете ги с олио и поръсете със сусам. Сложете ги за 20 минути да втасат още веднъж. Зеленчукови питки
  • Стъпка 5

    40 Мин.
    Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете зеленчуковите питки на горен и долен реотан за 40 минути или печете до готовност. Зеленчукови питки
Зеленчукови питки

Стъпка 1 5

: ронена чубрица, захар, кашкавал, суха мая, брашно

Първата стъпка е смесването на сухите съставки. В дълбока купа се слагат брашното, маята, захарта, кашаквала и чубрицата. Разбъркваме ги много добре.

Зеленчукови питки

Стъка 2 5

: MAGGI Течен бульон Зеленчуков 160g

Вземаме една супена лъжица MAGGI® Течен зеленчуков бульон. Поставяме я в купа с водата и разбъркваме добре. Добавяме течността към сухите съставки.

Зеленчукови питки

Стъпка 3 5

Замесваме меко тесто. Не добавяйте повече брашно, омесете с влажни ръце или намазани с олио, ако лепне. Покрийте тестото със стреч фолио и оставете да си почине. Втасва около час, час и половина на стайна температура.

Зеленчукови питки

Стъпка 4 5

Поръсваме кухненския плот с брашно и от тестото оформяне на малки питки по 50 грама всяка. Получих около 17 питки. Поставете ги в тава с незалепващо покритие. Намажете ги с олио и поръсете със сусам. Сложете ги за 20 минути да втасат още веднъж.

Зеленчукови питки

Стъпка 5 5

Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете зеленчуковите питки на горен и долен реотан за 40 минути или печете до готовност.

Рецептата като PDF

Сподели с приятели

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Напиши мнение

Вашето мнение
Would you recommend this item?
Images
Добавили сте 0 от 6 позволени медия елемент.
3 + 0 =
Моля, попълнете полето captcha

Открий повече

  • Под 300 калории
  • друг
  • друг
  • друг
  • Брънч
  • Делник
  • Сирене
  • печене
  • Закуска
  • хващане
  • Ниско сол
  • Леко ястие
  • От фурната
  • Лека закуска
  • Машина за хляб
  • Световна кухня
  • Нискобюджетни
  • Хлебни изделия
  • Странично ястие
  • Бобови растения / леща / боб
  • Европейска кухня
  • Източник на фибри
  • Източник на протеини
  • Facebook
  • You Tube
  • Instagram
  • Свържете се с нас
  • Регистрирайте се
  • Политика за поверителност на данните
  • Комисия за защитa на потребителите
  • Политика за бисквитки
  • Условия за ползване на сайта