Яхния с пилешки сърца и грах
35Мин.
Лесна
Изключително вкусни пилешки сърца, приготвени на яхния.
800 г
пилешки сърца
800 г
грах
200 г
доматено пюре
3 глави
лук
2 кубчета
3 скилидки
чесън
2 ч.л.
пшеничено брашно
2 щипки
чубрица
3 с.л.
олио
1 с.л.
червен пипер
1 щипка
черен пипер
.
Хранителна стойност
Енергия
553.6 kcal
Въглехидрати
30.18 g
протеин
38.75 g
Мазнини
31.28 g
Информация на порция
Указания
35 Мин.
Стъпка 1
10 Мин.
Лукът се нарязва на полумесеци и заедно със ситно нарязания чесън, се задушава в олио до омекване. Добавят се пилешки сърца и 1 ч.ч. вода, като се задушават до готовност.
Стъпка 2
10 Мин.
Прибавят се доматено пюре, черен, червен пипер, чубрица и двете кубчета MAGGI® пилешки бульон. Ястието се разбърква и след няколко минути се добавя консервата с грах, заедно с течността в нея.
Стъпка 3
10 Мин.
Ястието къкри още десетина минути на тих огън, а накрая към него се добавя разтвореното в малко вода брашно и се разбърква.
Стъпка 4
5 Мин.
След минути яхнията е готова за сервиране. Вкусна е както топла, така и охладена.
Коментар 0