Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Тирамису с шоколадова заливка и орехи

Тирамису с шоколадова заливка и орехи

(0)
40 Мин.
Лесна
Купи сега
Нов прочит на класическата рецепта на десерт Тирамису.
Купи сега

Съставки

4 порции

Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:

ingredient_quantity
recipe ingredient
400  г
бишкоти
500  г
маскарпоне
6 
яйца
400  г
млечен шоколад
2  ч.ч.
кафе
100  мл
сладкарска сметана
150  г
захар
50  г
орехи
Копирай

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
.

Хранителна стойност

Въглехидрати
153.2 g
Енергия
1798.8 kcal
Мазнини
116.1 g
Протеин
32.9 g
Информация на порция

Указания

40 Мин.
  • Стъпка 1

    10 Мин.
    Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват на пухкав сняг, а жълтъците се разбиват отделно със захарта за 2-3 минути.
  • Стъпка 2

    5 Мин.
    Към жълтъците се добавя маскарпоне и се разбива за още 2-3 минути на средна мощност. След това се прибавят разбитите белтъци и всичко се разбърква добре с лъжица, така че да се получи кремоообразна смес.
  • Стъпка 3

    10 Мин.
    Бишкотите се потапят една по една за секунди в горещо кафе. С така напоените бишкоти се покрива дъното на правоъгълна тава. Върху тях се нанася половината от крема. В същата последователност се подреждат още три пласта - първо напоени бишкоти, после - крем и отново бишкоти.
  • Стъпка 4

    15 Мин.
    Накрая се приготвя шоколадовият крем. За целта в малка тенджерка на водна баня се разтопява твърдият шоколад, като се бърка непрекъснато и се добавя течната сметана, докато се получи гладък крем. След това с него се залива тирамисуто. Оставя се в хладилник да стегне за няколко часа, а след това се поръсва със смлени орехи.
Тирамису с шоколадова заливка и орехи

Стъпка 1 4

Стъпка 1 Стъпка 1 Стъпка 1
: яйце

Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват на пухкав сняг, а жълтъците се разбиват отделно със захарта за 2-3 минути.

Тирамису с шоколадова заливка и орехи

Стъпка 2 4

Стъпка 2 Стъпка 2 Стъпка 2
: маскарпоне

Към жълтъците се добавя маскарпоне и се разбива за още 2-3 минути на средна мощност. След това се прибавят разбитите белтъци и всичко се разбърква добре с лъжица, така че да се получи кремоообразна смес.

Тирамису с шоколадова заливка и орехи

Стъпка 3 4

Стъпка 3
: бишкоти, кафе

Бишкотите се потапят една по една за секунди в горещо кафе. С така напоените бишкоти се покрива дъното на правоъгълна тава. Върху тях се нанася половината от крема. В същата последователност се подреждат още три пласта - първо напоени бишкоти, после - крем и отново бишкоти.

Тирамису с шоколадова заливка и орехи

Стъпка 4 4

Стъпка 4 Стъпка 4 Стъпка 4
: орехи, сладкарска сметана, млечен шоколад

Накрая се приготвя шоколадовият крем. За целта в малка тенджерка на водна баня се разтопява твърдият шоколад, като се бърка непрекъснато и се добавя течната сметана, докато се получи гладък крем. След това с него се залива тирамисуто. Оставя се в хладилник да стегне за няколко часа, а след това се поръсва със смлени орехи.

Рецептата като PDF

Сподели с приятели

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Напиши мнение

Вашето мнение
Would you recommend this item?
Images
Добавили сте 0 от 6 позволени медия елемент.
7 + 12 =
Моля, попълнете полето captcha

Открий повече

  • друг
  • друг
  • друг
  • яйца
  • Флан / Мус
  • Студ / монтаж
  • торта
  • Десерт
  • Коледа
  • печене
  • Шоколад
  • Приятели
  • Рожден ден
  • От фурната
  • Лека закуска
  • Детско парти
  • Сладки пайове / катран
  • Световна кухня
  • Празнично меню
  • Хлебни изделия
  • Романтична среща
  • Facebook
  • You Tube
  • Instagram
  • Свържете се с нас
  • Регистрирайте се
  • Политика за поверителност на данните
  • Комисия за защитa на потребителите
  • Политика за бисквитки
  • Условия за ползване на сайта