Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват на пухкав сняг, а жълтъците се разбиват отделно със захарта за 2-3 минути.
Към жълтъците се добавя маскарпоне и се разбива за още 2-3 минути на средна мощност. След това се прибавят разбитите белтъци и всичко се разбърква добре с лъжица, така че да се получи кремоообразна смес.
Бишкотите се потапят една по една за секунди в горещо кафе. С така напоените бишкоти се покрива дъното на правоъгълна тава. Върху тях се нанася половината от крема. В същата последователност се подреждат още три пласта - първо напоени бишкоти, после - крем и отново бишкоти.
Накрая се приготвя шоколадовият крем. За целта в малка тенджерка на водна баня се разтопява твърдият шоколад, като се бърка непрекъснато и се добавя течната сметана, докато се получи гладък крем. След това с него се залива тирамисуто. Оставя се в хладилник да стегне за няколко часа, а след това се поръсва със смлени орехи.
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук