Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Суши Хосомаки с рулца от раци

Суши Хосомаки с рулца от раци

(0)
55 Мин.
Средно трудна
Купи сега
Лесна рецепта за суши у дома.
Купи сега

Съставки

4 порции

Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:

ingredient_quantity
recipe ingredient
250  г
ориз
40  г
листа нори
100  г
рулца от раци
3  с.л.
оризов оцет
2  с.л.
захар
2  с.л.
мирин
50  мл
MAGGI® Течна подправка Унисос 200г
1  ч.л.
сол
1  с.л.
уасаби
2  ч.л.
джинджифил
Копирай

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
.

Хранителна стойност

Въглехидрати
78.8 g
Енергия
351.8 kcal
Мазнини
2.5 g
Протеин
10 g
Информация на порция

Указания

55 Мин.
  • Стъпка 1

    20 Мин.
    Оризът се измива много старателно, докато водата, под която тече, стане бистра. След това се залива със студена вода в пропорцията, указана на опаковката. Поставя се на котлона и щом заври, огънят се намалява и оризът се оставя за още 5-10 минути да поври, като се покрива с капак. След като оризът се свари, върху тенджерата се поставя хавлиена кърпа и се оставя да се охлади.
  • Стъпка 2

    5 Мин.
    През това време се приготвя сосът за ориза. За целта се смесват оризов оцет, захар, мирин и сол. Бъркат се, докато захарта се разтвори. С тази смес се залива оризът и се разбърква старателно с шпатула.
  • Стъпка 3

    20 Мин.
    Върху бамбукова рогозка се разстилат листата от водорасли нори, като те се поставят с лъскавата страна надолу. Върху тях с мокри ръце се разпределя оризът, като е важно да се оставя по 1 см разстояние до края на водораслите. В центъра се поставят рулцата от раци, като е важно да се подредят в една линия. След това сушито се навива старателно и стегнато с помощта на рогозката.
  • Стъпка 4

    10 Мин.
    Нарязва се с остър нож и се сервира с MAGGI® Унисос, уасаби и джинджифил.
Суши Хосомаки с рулца от раци

Стъпка 1 4

Стъпка 1 Стъпка 1
: ориз

Оризът се измива много старателно, докато водата, под която тече, стане бистра. След това се залива със студена вода в пропорцията, указана на опаковката. Поставя се на котлона и щом заври, огънят се намалява и оризът се оставя за още 5-10 минути да поври, като се покрива с капак. След като оризът се свари, върху тенджерата се поставя хавлиена кърпа и се оставя да се охлади.

Суши Хосомаки с рулца от раци

Стъпка 2 4

Стъпка 2 Стъпка 2
: мирин, оризов оцет, захар, сол

През това време се приготвя сосът за ориза. За целта се смесват оризов оцет, захар, мирин и сол. Бъркат се, докато захарта се разтвори. С тази смес се залива оризът и се разбърква старателно с шпатула.

Суши Хосомаки с рулца от раци

Стъпка 3 4

Стъпка 3
: листа нори, рулца от раци

Върху бамбукова рогозка се разстилат листата от водорасли нори, като те се поставят с лъскавата страна надолу. Върху тях с мокри ръце се разпределя оризът, като е важно да се оставя по 1 см разстояние до края на водораслите. В центъра се поставят рулцата от раци, като е важно да се подредят в една линия. След това сушито се навива старателно и стегнато с помощта на рогозката.

Суши Хосомаки с рулца от раци

Стъпка 4 4

Стъпка 4
: джинджифил, уасаби, MAGGI® Течна подправка Унисос 200г

Нарязва се с остър нож и се сервира с MAGGI® Унисос, уасаби и джинджифил.

Рецептата като PDF

Сподели с приятели

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Напиши мнение

Вашето мнение
Would you recommend this item?
Images
Добавили сте 0 от 6 позволени медия елемент.
1 + 10 =
Моля, попълнете полето captcha

Открий повече

  • Обяд
  • Зима
  • Лято
  • друг
  • друг
  • Ориз
  • Студ / монтаж
  • Брънч
  • Вечеря
  • Кипене
  • За двама
  • хващане
  • Приятели
  • От тигана
  • Зеленчуци
  • Морска храна
  • Семейни ястия
  • Основно ястие
  • Японска кухня
  • Световна кухня
  • Азиатска кухня
  • Източник на фибри
  • Facebook
  • You Tube
  • Instagram
  • Свържете се с нас
  • Регистрирайте се
  • Политика за поверителност на данните
  • Комисия за защитa на потребителите
  • Политика за бисквитки
  • Условия за ползване на сайта