Спагети Болонезе с телешко и пармезан
33Мин.
Лесна
Италианска феерия от вкусове, с която ще изненадате цялото семейство.
100 г
спагети
400 г
домати от консерва
250 г
телешка кайма
1 глава
лук
20 г
босилеково песто
1 с.л.
чесън на прах
3 с.л.
зехтин
50 г
пармезан
1 ч.л.
захар
.
Хранителна стойност
Информация на порция
Указания
33 Мин.
Стъпка 1
15 Мин.
В тенджера се загрява зехтин, подходящ за пържене. Задушават се на умерен огън ситно накълцаните чесън и лук. Щом поомекнат, се добавя телешката кайма и се бърка, докато стане на трохи.
Стъпка 2
5 Мин.
MAGGI® Спагети Болонезе се разтваря във вода според указанията на опаковката и се добавя в тигана към каймата. Накрая се добавят доматите от консерва и сосът се бърка, докато течността се изпари наполовина. Добавя се щипка захар, за да не киселеят доматите. Сосът се подправя с готово босилеково песто.
Стъпка 3
10 Мин.
Спагетите се сваряват според указанията на опаковката и след това се отцеждат. Добавят се към соса и се разбъркват.
Стъпка 4
3 Мин.
Сервират се горещи, поръсени с пармезан.
Рецептата като PDF
ЗапазиRecipe Adimo
Коментар 0