Солена торта с картофи и спанак
55Мин.
Средно трудна
Чудесна картофена торта със сметана и сирене.
.
Хранителна стойност
Енергия
722.59 kcal
Въглехидрати
52.35 g
протеин
28.81 g
Мазнини
47.77 g
Информация на порция
Указания
55 Мин.
Стъпка 1
10 Мин.
Картофите се сваряват в подсолена вода до омекване, обелват се и се оставят да се охладят. Настъргват се на едро ренде. Сиренето фета се намачква с вилица и заедно със сметаната се добавят към картофите. Сместа се подправя със сол и черен пипер на вкус.
Стъпка 2
15 Мин.
Спанакът се измива и почиства от дръжките, като се нарязва след това на едро. Лукът, нарязан на дребни кубчета се задушава заедно с пресования чесън в олио. След малко се добавя и спанакът и се оставя, докато омекне. Подправя се със сол на вкус.
Стъпка 3
30 Мин.
Форма за торта или малка кръгла тава се намазва с олио или се покрива с хартия за печене. Изсипва се половината от картофената смес и се заглажда. Отгоре се разпределя спанакът, а върху него - останалите картофи. Тортата се заглажда добре. Поръсва се с парченца масло и сусам. Пече се около 30 минути на 200 градуса. След това се оставя да се охлади за малко и вече е готова за консумация.
Коментар 0