Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Шницели от кайма

Шницели от кайма

(0)
20 Мин.
Лесна
Купи сега
Шницелите имат един специфичен аромат, навяващ подобен спомени. Едни се връщат в детската градина, други в училище, трети в университета, други в работния стол. Вие къде се връщате, какви спомени изплуват? Уханието им се усеща още на входа на столовата и будеха апетита, нали? Днес у дома замириса на Шницели от кайма. Благодарим за рецептата на нашия любим домашен готвач Теодора Титова. Заедно с Теди всеки ден доказваме, че готвенето у дома е достъпно и изненадващо лесно удоволствие. Още нейни вдъхновяващи рецепти ще откриете в блога й „Домашни вкусотии“.
Купи сега

Съставки

5 порции

Това ястие е оптимизирано за 5 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:

ingredient_quantity
recipe ingredient
800  г
кайма
1 
яйце
1 
MAGGI® Щипка Вкус Подправка за 1кг мляно месо 20г
0.5  глава
глава лук
1 
картоф
2  с.л.
кисело мляко
1  щипка
сода бикарбонат
2  с.л.
брашно
2 
яйца
20  мл
олио
Копирай

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
.

Хранителна стойност

Въглехидрати
8.4 g
Енергия
574.7 kcal
Мазнини
48 g
Протеин
25.7 g
Информация на порция

Указания

20 Мин.
  • Пригответе каймата.

    10 Мин.
    Аз предпочитам да смеля каймата у дома. За целта използвам свинско месо от плешка. След като каймата е готова я подготвям за омесване. Слагам MAGGI® Щипка Вкус за мляно месо. В купата се добавят още яйцето, шупналото в содата кисело мляко, настъргания на ситно ренде картоф и настъргания лук. Омесваме всичко много добре. Оставяме каймата за минимум час в хладилника. Шницели от кайма
  • Оформете шницелите.

    10 Мин.
    Вземаме стреч фолио. Върху него слагаме една топка от каймата. Малко повече отколкото за едно кюфте. Да речем около 80-100 грама кайма. Слагате отгоре стреч фолио и притискаме. Оформяме шницел с дебелина около 0,5 см - до 1 см. Подготвяме тава, която покриваме с хартия за печене. В чиния слагаме брашното и разбиваме в група чиния яйцата. Слагаме шницела в брашното, овалваме добре. След което потапяне в яйцата. Поставяме върху тавата. От тази смес ще получите от 8 до 10 шницели от кайма. Шницели от кайма
  • Печете във фурна около 20 минути.

    20 Мин.
    Слагате тавата в топла фурна на 200 градуса. Печете около 20 минути. Ще се ориентирате по загара. Така на 15-тата минута може да намажете шницелите с малко олио. Така ще се запазят сочни и ще добият още по-вкусен загар. Поднесете готовите шницели топли с усмивка и любов. Шницели от кайма
Шницели от кайма

Пригответе каймата. 3

Аз предпочитам да смеля каймата у дома. За целта използвам свинско месо от плешка. След като каймата е готова я подготвям за омесване. Слагам MAGGI® Щипка Вкус за мляно месо. В купата се добавят още яйцето, шупналото в содата кисело мляко, настъргания на ситно ренде картоф и настъргания лук. Омесваме всичко много добре. Оставяме каймата за минимум час в хладилника.

Шницели от кайма

Оформете шницелите. 3

Вземаме стреч фолио. Върху него слагаме една топка от каймата. Малко повече отколкото за едно кюфте. Да речем около 80-100 грама кайма. Слагате отгоре стреч фолио и притискаме. Оформяме шницел с дебелина около 0,5 см - до 1 см. Подготвяме тава, която покриваме с хартия за печене. В чиния слагаме брашното и разбиваме в група чиния яйцата. Слагаме шницела в брашното, овалваме добре. След което потапяне в яйцата. Поставяме върху тавата. От тази смес ще получите от 8 до 10 шницели от кайма.

Шницели от кайма

Печете във фурна около 20 минути. 3

Слагате тавата в топла фурна на 200 градуса. Печете около 20 минути. Ще се ориентирате по загара. Така на 15-тата минута може да намажете шницелите с малко олио. Така ще се запазят сочни и ще добият още по-вкусен загар. Поднесете готовите шницели топли с усмивка и любов.

Рецептата като PDF

Сподели с приятели

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Напиши мнение

Вашето мнение
Would you recommend this item?
Images
Добавили сте 0 от 6 позволени медия елемент.
8 + 0 =
Моля, попълнете полето captcha

Открий повече

  • Обяд
  • друг
  • яйца
  • С яйца
  • С месо
  • вечеря
  • Вечеря
  • Делник
  • печене
  • Свинско
  • Ниско сол
  • остатъци
  • От фурната
  • Семейни ястия
  • Основно ястие
  • Световна кухня
  • Европейска кухня
  • Източник на протеини

Още интересни рецепти

Покажи още рецепти

  • Пуешки шницели на фурна

    Пуешки шницели на фурна

    35 Мин. Лесна
  • Шницели с кайма и зеленчуци

    Шницели с кайма и зеленчуци

    38 Мин. Средно трудна

Покажи още рецепти

  • Facebook
  • You Tube
  • Instagram
  • Свържете се с нас
  • Регистрирайте се
  • Политика за поверителност на данните
  • Декларация за достъпност
  • Комисия за защитa на потребителите
  • Политика за бисквитки
  • Условия за ползване на сайта