Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Аз предпочитам да смеля каймата у дома. За целта използвам свинско месо от плешка. След като каймата е готова я подготвям за омесване. Слагам MAGGI® Щипка Вкус за мляно месо. В купата се добавят още яйцето, шупналото в содата кисело мляко, настъргания на ситно ренде картоф и настъргания лук. Омесваме всичко много добре. Оставяме каймата за минимум час в хладилника.
Вземаме стреч фолио. Върху него слагаме една топка от каймата. Малко повече отколкото за едно кюфте. Да речем около 80-100 грама кайма. Слагате отгоре стреч фолио и притискаме. Оформяме шницел с дебелина около 0,5 см - до 1 см. Подготвяме тава, която покриваме с хартия за печене. В чиния слагаме брашното и разбиваме в група чиния яйцата. Слагаме шницела в брашното, овалваме добре. След което потапяне в яйцата. Поставяме върху тавата. От тази смес ще получите от 8 до 10 шницели от кайма.
Слагате тавата в топла фурна на 200 градуса. Печете около 20 минути. Ще се ориентирате по загара. Така на 15-тата минута може да намажете шницелите с малко олио. Така ще се запазят сочни и ще добият още по-вкусен загар. Поднесете готовите шницели топли с усмивка и любов.
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук