Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Шницели от кайма

1
20Мин.
Лесна
Шницелите имат един специфичен аромат, навяващ подобен спомени. Едни се връщат в детската градина, други в училище, трети в университета, други в работния стол. Вие къде се връщате, какви спомени изплуват? Уханието им се усеща още на входа на столовата и будеха апетита, нали? Днес у дома замириса на Шницели от кайма. Благодарим за рецептата на нашия любим домашен готвач Теодора Титова. Заедно с Теди всеки ден доказваме, че готвенето у дома е достъпно и изненадващо лесно удоволствие. Още нейни вдъхновяващи рецепти ще откриете в блога й „Домашни вкусотии“.

Съставки

-
4 порции
+

Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите: Тук

800 г
грама (свинска) кайма
1 
яйце
0.5 глава
глава лук
1 
картоф
2 с.л.
кисело мляко
1 щипка
сода бикарбонат
2 с.л.
брашно
2 
яйца
20 мл
олио

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Хранителна стойност

Информация на порция
Да го приготвим!

Указания

20 Мин.
Пригответе каймата.
10 Мин.
Аз предпочитам да смеля каймата у дома. За целта използвам свинско месо от плешка. След като каймата е готова я подготвям за омесване. Слагам MAGGI® Щипка Вкус за мляно месо. В купата се добавят още яйцето, шупналото в содата кисело мляко, настъргания на ситно ренде картоф и настъргания лук. Омесваме всичко много добре. Оставяме каймата за минимум час в хладилника. Шницели от кайма
Оформете шницелите.
10 Мин.
Вземаме стреч фолио. Върху него слагаме една топка от каймата. Малко повече отколкото за едно кюфте. Да речем около 80-100 грама кайма. Слагате отгоре стреч фолио и притискаме. Оформяме шницел с дебелина около 0,5 см - до 1 см. Подготвяме тава, която покриваме с хартия за печене. В чиния слагаме брашното и разбиваме в група чиния яйцата. Слагаме шницела в брашното, овалваме добре. След което потапяне в яйцата. Поставяме върху тавата. От тази смес ще получите от 8 до 10 шницели от кайма. Шницели от кайма
Печете във фурна около 20 минути.
20 Мин.
Слагате тавата в топла фурна на 200 градуса. Печете около 20 минути. Ще се ориентирате по загара. Така на 15-тата минута може да намажете шницелите с малко олио. Така ще се запазят сочни и ще добият още по-вкусен загар. Поднесете готовите шницели топли с усмивка и любов. Шницели от кайма
Шницели от кайма

Пригответе каймата. 3

Аз предпочитам да смеля каймата у дома. За целта използвам свинско месо от плешка. След като каймата е готова я подготвям за омесване. Слагам MAGGI® Щипка Вкус за мляно месо. В купата се добавят още яйцето, шупналото в содата кисело мляко, настъргания на ситно ренде картоф и настъргания лук. Омесваме всичко много добре. Оставяме каймата за минимум час в хладилника.

Шницели от кайма

Оформете шницелите. 3

Вземаме стреч фолио. Върху него слагаме една топка от каймата. Малко повече отколкото за едно кюфте. Да речем около 80-100 грама кайма. Слагате отгоре стреч фолио и притискаме. Оформяме шницел с дебелина около 0,5 см - до 1 см. Подготвяме тава, която покриваме с хартия за печене. В чиния слагаме брашното и разбиваме в група чиния яйцата. Слагаме шницела в брашното, овалваме добре. След което потапяне в яйцата. Поставяме върху тавата. От тази смес ще получите от 8 до 10 шницели от кайма.

Шницели от кайма

Печете във фурна около 20 минути. 3

Слагате тавата в топла фурна на 200 градуса. Печете около 20 минути. Ще се ориентирате по загара. Така на 15-тата минута може да намажете шницелите с малко олио. Така ще се запазят сочни и ще добият още по-вкусен загар. Поднесете готовите шницели топли с усмивка и любов.

Рецептата като PDF
Запази
Сподели с приятели

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Recipe Adimo
Благодарим за оценката!
Очакваме Вашето ревю!

Вече оценихте тази рецепта/ продукт.

Моля, оценете! Повече звезди означават по-висок рейтинг!

Изпрати
Asset 10

Коментар 0

0/4000
Изберете валидно потребителско име с дължина от 3 до 15 символа. Използвайте буквите от А до Z и цифрите от 0 до 9.
Потребителско име