Шницелите имат един специфичен аромат, навяващ подобен спомени.
Едни се връщат в детската градина, други в училище, трети в университета, други в работния стол. Вие къде се връщате, какви спомени изплуват?
Уханието им се усеща още на входа на столовата и будеха апетита, нали?
Днес у дома замириса на Шницели от кайма.
Благодарим за рецептата на нашия любим домашен готвач Теодора Титова. Заедно с Теди всеки ден доказваме, че готвенето у дома е достъпно и изненадващо лесно удоволствие. Още нейни вдъхновяващи рецепти ще откриете в блога й „Домашни вкусотии“.
Съставки
4
порции
Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Аз предпочитам да смеля каймата у дома. За целта използвам свинско месо от плешка.
След като каймата е готова я подготвям за омесване.
Слагам MAGGI® Щипка Вкус за мляно месо.
В купата се добавят още яйцето, шупналото в содата кисело мляко,
настъргания на ситно ренде картоф и настъргания лук.
Омесваме всичко много добре.
Оставяме каймата за минимум час в хладилника.
Оформете шницелите.
10 Мин.
Вземаме стреч фолио. Върху него слагаме една топка от каймата.
Малко повече отколкото за едно кюфте.
Да речем около 80-100 грама кайма.
Слагате отгоре стреч фолио и притискаме.
Оформяме шницел с дебелина около 0,5 см - до 1 см.
Подготвяме тава, която покриваме с хартия за печене.
В чиния слагаме брашното и разбиваме в група чиния яйцата.
Слагаме шницела в брашното, овалваме добре.
След което потапяне в яйцата.
Поставяме върху тавата.
От тази смес ще получите от 8 до 10 шницели от кайма.
Печете във фурна около 20 минути.
20 Мин.
Слагате тавата в топла фурна на 200 градуса.
Печете около 20 минути.
Ще се ориентирате по загара.
Така на 15-тата минута може да намажете шницелите с малко олио.
Така ще се запазят сочни и ще добият още по-вкусен загар.
Поднесете готовите шницели топли с усмивка и любов.
Пригответе каймата.
3
Аз предпочитам да смеля каймата у дома. За целта използвам свинско месо от плешка.
След като каймата е готова я подготвям за омесване.
Слагам MAGGI® Щипка Вкус за мляно месо.
В купата се добавят още яйцето, шупналото в содата кисело мляко,
настъргания на ситно ренде картоф и настъргания лук.
Омесваме всичко много добре.
Оставяме каймата за минимум час в хладилника.
Оформете шницелите.
3
Вземаме стреч фолио. Върху него слагаме една топка от каймата.
Малко повече отколкото за едно кюфте.
Да речем около 80-100 грама кайма.
Слагате отгоре стреч фолио и притискаме.
Оформяме шницел с дебелина около 0,5 см - до 1 см.
Подготвяме тава, която покриваме с хартия за печене.
В чиния слагаме брашното и разбиваме в група чиния яйцата.
Слагаме шницела в брашното, овалваме добре.
След което потапяне в яйцата.
Поставяме върху тавата.
От тази смес ще получите от 8 до 10 шницели от кайма.
Печете във фурна около 20 минути.
3
Слагате тавата в топла фурна на 200 градуса.
Печете около 20 минути.
Ще се ориентирате по загара.
Така на 15-тата минута може да намажете шницелите с малко олио.
Така ще се запазят сочни и ще добият още по-вкусен загар.
Поднесете готовите шницели топли с усмивка и любов.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук