Пържени чушки със сирене в сос Болонезе
55Мин.
Средно трудна
Нетрадиционни пържени чушки със сирене в лек сос Болонезе.
10
зелени чушки
1
домати
1
моркови
2
яйце
200 г
сирене
20 г
чесън на прах
4
дафинов лист
2 с.л.
олио
1 с.л.
зехтин
2 с.л.
магданоз
.
Хранителна стойност
Информация на порция
Указания
55 Мин.
Стъпка 1
15 Мин.
Пригответе MAGGI® Малки тайни според указанията на опаковката и го изсипете в тенджерка. Към него добавете домата и моркова, нарязани на ситно, дафиновия лист и чесъна. Налейте зехтин и гответе на тих огън около 10 минути. След това оставете соса да изстине.
Стъпка 2
5 Мин.
Измийте чушките и ги подсушете. С остър нож ги цепнете от едната страна и внимателно отстранете семките, без да махате дръжките.
Стъпка 3
30 Мин.
В купа настържете на фино ренде сиренето, или го пасирайте с пасатор. Разбъркайте го с яйцата и магданоза и напълнете чушките. Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене и ги печете до златисто за около 20 минути в загрята на 200°С фурна. Оставете ги да се охладят.
Стъпка 4
5 Мин.
Сипете соса в дълбока чиния и наредете върху него чушките. Сервирайте ястието студено
Рецептата като PDF
ЗапазиRecipe Adimo
Коментар 0