Постен гювеч с картофи, чушки, домати и магданоз
90Мин.
Средно трудна
Лесно за приготвяне ястие, подходящо за всички сезони.
.
Хранителна стойност
Енергия
321.58 kcal
Въглехидрати
40.46 g
протеин
8.64 g
Мазнини
15.69 g
Информация на порция
Указания
90 Мин.
Стъпка 1
10 Мин.
Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Поставят се в тавичка.
Стъпка 2
20 Мин.
В дълбок тиган в олио се задушава ситно нарязан лук, докато омекне. След това към него се прибавят нарязани на средни парчета червени чушки, обелени и нарязани на кубчета домати и ситно нарязан магданоз. Всичко се задушава, докато чушките омекнат.
Стъпка 3
60 Мин.
Изсипете задушените зеленчуци върху картофите и залейте ястието с 1 кафена чаша вода. Пече се в умерена фурна около час или докато картофите омекнат.
Коментар 0