В тази рецепта за пилешка брускета използвам пилешки гърди, знаете че има опасност при готвене да останат сухи, но в този случай се получиха сочни, въобще цялата комбинация е подходяща за сезона.
Пилешки брускети можете да приготвите за около 30 минути, което прави тази рецепта с пиле идеално решение за лесна вечеря след работа.
Пригответе си моцарела, домат, босилек, малко лук и чесън.
За овкусяване на пилешкото месо, не ви трябва друго освен MAGGI® Унисос, зехтин и черен пипер.
А сега вижте необходимите продукти за приготвяне на най-вкусната брускета с пиле.
Съставки
1
Това ястие е оптимизирано за 1 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от рецептата за пилешка брускета е нарязването на пилешкото филе през средата по дължина. Мариновам месото с малко зехтин, черен пипер и MAGGI® Унисос. Оставям да се маринова за няколко минути.
Стъпка 2
5 Мин.
Приготвям салцата като обелвам и нарязвам домата на малки кубчета.
Към доматите се добавя нарязания на ситно чесън, червен лук, босилек, черен пипер, сол и зехтин.
Разбъркваме добре.
Стъпка 3
15 Мин.
Запичаме пилешкото филе на грил тиган под капак.
Когато е запечено от двете страни и е почти готово подреждаме моцарелата. На нея ѝ трябват минута-две, за да се разтече.
Отгоре се разпределя салцата от домат и босилек.
Готовата пилешка брускета се декорира или плейтва със свеж босилек, рукола или мини зелени салати по ваш вкус.
Финално заливаме с малко балсамова редукция или сос от нар.
Приятели, ето че нашата рецепта за вкусна пилешка брускета е изпълнена бързо, лесно и успешно.
Аз я сервирам с чаша бяло вино.
Стъпка 1
3
Първата стъпка от рецептата за пилешка брускета е нарязването на пилешкото филе през средата по дължина. Мариновам месото с малко зехтин, черен пипер и MAGGI® Унисос. Оставям да се маринова за няколко минути.
Стъпка 2
3
Приготвям салцата като обелвам и нарязвам домата на малки кубчета.
Към доматите се добавя нарязания на ситно чесън, червен лук, босилек, черен пипер, сол и зехтин.
Разбъркваме добре.
Стъпка 3
3
Запичаме пилешкото филе на грил тиган под капак.
Когато е запечено от двете страни и е почти готово подреждаме моцарелата. На нея ѝ трябват минута-две, за да се разтече.
Отгоре се разпределя салцата от домат и босилек.
Готовата пилешка брускета се декорира или плейтва със свеж босилек, рукола или мини зелени салати по ваш вкус.
Финално заливаме с малко балсамова редукция или сос от нар.
Приятели, ето че нашата рецепта за вкусна пилешка брускета е изпълнена бързо, лесно и успешно.
Аз я сервирам с чаша бяло вино.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук