Патладжанени рулца на фурна, пълнени с кайма в сос Болонезе
50Мин.
Лесна
Вкусни патладжанени рулца, пълни с кайма и обляни в класически сос Болонезе.
1
патладжан
300 г
телешка кайма
0.5 глава
лук
0.5 ч.л.
естрагон
2 с.л.
олио
1 щипка
сол
1 щипка
черен пипер
.
Хранителна стойност
Информация на порция
Указания
50 Мин.
Стъпка 1
5 Мин.
Каймата се омесва с лук и естрагон и се овкусява със сол и черен пипер.
Стъпка 2
5 Мин.
Нарежете патладжана на тънки филийки. Посолеге и ги оставете за 10 минути, за да се отдели горчивината. След това изплакнете със студена вода и подсушете с кухненска салфетка.
Стъпка 3
40 Мин.
Разтворете MAGGI® Малки тайни според указанието на опаковката и го сипете в тавичка.Сложете по малко кайма върху патладжанените филийки и ги навийте на рулца. Подредете ги плътно едно до друго в тавичката, потопени във фикса, полейте ги отгоре с олио и изпечете в загрята на 200°С фурна за около 25- 30 минути.
Рецептата като PDF
ЗапазиRecipe Adimo
Коментар 0