Паста с песто и пилешко месо
40Мин.
Лесна
Вкусна паста с домашно приготвено песто.
400 г
паста
300 г
пилешки гърди
10 листа
босилек
4 скилидки
чесън
10 г
кедрови ядки
1 глава
червен лук
8 с.л.
зехтин
.
Хранителна стойност
Енергия
953.71 kcal
Въглехидрати
102.06 g
протеин
42.69 g
Мазнини
44.96 g
Информация на порция
Указания
40 Мин.
Стъпка 1
15 Мин.
Пастата се сварява в подсолена вода според указанията на опаковката.
През това време пилешкото месо се нарязва на ивици, а червеният лук - на тънки полумесеци. Задушават се в малко зехтин и се заливат с MAGGI® Унисос, за да може месото да се овкуси и да придобие апетитен кафеникав загар. Готвят се до пълна готовност на месото.
Стъпка 2
10 Мин.
Приготвя се босилеково песто, като за целта измитият и отцеден босилек, почистеният чесън, кедровите ядки и зехтинът се поставят в блендер и се пасират до получаване на сос.
Стъпка 3
10 Мин.
След като готовата паста се отцеди добре, се прибавя към пилешкото и ястието се разбърква, докато ароматите се смесят. Накрая се добавя босилековото песто и всичко отново се разбърква добре.
Стъпка 4
5 Мин.
Пастата се сервира гореща, като по желание може да се поръси с настърган пармезан.
Коментар 0