Мъфини с лешници
45Мин.
Лесна
Бърза рецепта за мъфини с цели лешници.
.
Хранителна стойност
Енергия
619.05 kcal
Въглехидрати
71.87 g
протеин
15.14 g
Мазнини
33.12 g
Информация на порция
Указания
45 Мин.
Стъпка 1
20 Мин.
С помощта на миксер се разбиват яйцата и захарта. Прибавят се олио, кисело мляко и всичко се миксира. Брашното се пресява и заедно с бакпулвер и ванилия се добавят към разбитата с миксер смес и се омесва гладко тесто. При необходимост се добавя още брашно. Важно е тестото да е гъсто. Накрая се прибавят целите лешници.
Стъпка 2
20 Мин.
Оформят се топчета, които се поставят в огнеупорни намаслени купички и мъфините се пекат при 180 градуса до готовност. Купичките не бива да се препълват, защото при печенето тестото ще увеличи обема си. Мъфините се проверяват с клечка за зъби - щом по нея не се полепва тесто, значи са готови.
Стъпка 3
5 Мин.
Изваждат се oт фурната и се оставят да се охладят. Могат да се поднесат разрязани или цели, а също и поръсени с пудра захар.
Коментар 0