Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Търси
  • Рецепти
  • MAGGI® Приятели
  • Полезни статии
  • Продукти
  • Kампании
  • MAGGI
  • Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Maggi
Maggi
  • Търси
  • Рецепти
  • MAGGI® Приятели
  • Полезни статии
  • Продукти
  • Kампании
  • MAGGI
  • Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Магданозени кюфтета с млечен сос

Магданозени кюфтета с млечен сос

(0)
Лесна
Recipe Adimo
Приятели, днес съм ви подготвила поредната домашна вкусотия, която е сезонна и много вкусна. Пригответе се за лесни магданозени кюфтета. Перфектните магданозени кюфтенца се сервират винаги с млечно-чеснов сос, какъвто спретнах и аз, но го овкусих малко по-така. Добавих няколко подправки, които направиха соса още по-перфектен за моите кюфтета от магданоз. Тези магданозени кюфтета имат прекрасен вкус и още зеленчуци, а причината за това е, че овкусих сместа с MAGGI® Вълшебен вкус пиле. Тази лъжичка MAGGI® Вълшебен вкус определено даде своя принос за вълшебните ми магданозени кюфтета. За млечно-чесновия сос си позволих да сложа щипка джинджифил и куркума за допълнителна наслада и не сгреших. Вижте какво точно ви трябва да си спретенете тази рецепта за магданозени кюфтета.

Съставки

1

Това ястие е оптимизирано за 1 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:

ingredient_quantity
recipe ingredient
4  връзки
магданоз
1 
яйце
100  г
кисело мляко
1  ч.л.
сода бикарбонат
1  скилидка
чесън
1  ч.л.
MAGGI® Вълшебен вкус пиле
1  връзка
див лук
4  с.л.
брашно
200  г
кисело мляко
2  с.л.
заквасена сметана
1  скилидка
чесън
1  щипка
джинджифил
1  щипка
куркума
1  щипка
сол
1  щипка
черен пипер
0.5 
лимон
1  с.л.
зехтин
1  стрък
копър
3  листа
мента
Копирай

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
.

Хранителна стойност

Информация на порция

Указания

  • Стъпка 1

    2 Мин.
    Първата стъпка от нашата рецепта за магданозени кюфтета на фурна е нарязването на магданоза и зеления лук на ситно. Магданозени кюфтета с млечен сос
  • Стъпка 2

    3 Мин.
    В купичка се смесват яйцето, киселото мляко и содата и се разбиват добре. Към тях се добавя MAGGI® Вълшебен вкус пиле. Отново сместа се разбърква. Магданозени кюфтета с млечен сос
  • Стъпка 3

    5 Мин.
    Към магданоза и лука се добавят скилидката чесън и брашното. Смесваме добре съставките. Изсипваме млечната смес и бъркаме до получаване на еднородна смес. При необходимост добавете брашно. Трябва да оформите спокойно кюфтетата. Магданозени кюфтета с млечен сос
  • Стъпка 4

    30 Мин.
    Покрийте тава с хартия за печене. С мокри ръце оформете кюфтетата и ги подредете в тавата. Изпечете магданозените кюфтета на горен и долен реотан за 20-30 минути. През това време пригответе млечния сос. Магданозени кюфтета с млечен сос
  • Стъпка 5

    5 Мин.
    В подходяща купа сложете сметаната и млякото. Добавете още чесъна, джинджифил на прах, солта, черния пипер, куркумата, сока от лимон, копъра и зехтина. Разбъркайте интензивно, за да получите фин сос. Готовите кюфтета от магданоз се оставят за кратко да се охладят. Приятели, поднасяме нашите лесни магданозени кюфтета с млечен сос и резени лимон за свежест. Казвам ви, получиха се страхотни и ви препоръчвам да ги пробват. Магданозени кюфтета с млечен сос
Магданозени кюфтета с млечен сос

Стъпка 1 5

Първата стъпка от нашата рецепта за магданозени кюфтета на фурна е нарязването на магданоза и зеления лук на ситно.

Магданозени кюфтета с млечен сос

Стъпка 2 5

В купичка се смесват яйцето, киселото мляко и содата и се разбиват добре. Към тях се добавя MAGGI® Вълшебен вкус пиле. Отново сместа се разбърква.

Магданозени кюфтета с млечен сос

Стъпка 3 5

Към магданоза и лука се добавят скилидката чесън и брашното. Смесваме добре съставките. Изсипваме млечната смес и бъркаме до получаване на еднородна смес. При необходимост добавете брашно. Трябва да оформите спокойно кюфтетата.

Магданозени кюфтета с млечен сос

Стъпка 4 5

Покрийте тава с хартия за печене. С мокри ръце оформете кюфтетата и ги подредете в тавата. Изпечете магданозените кюфтета на горен и долен реотан за 20-30 минути. През това време пригответе млечния сос.

Магданозени кюфтета с млечен сос

Стъпка 5 5

В подходяща купа сложете сметаната и млякото. Добавете още чесъна, джинджифил на прах, солта, черния пипер, куркумата, сока от лимон, копъра и зехтина. Разбъркайте интензивно, за да получите фин сос. Готовите кюфтета от магданоз се оставят за кратко да се охладят. Приятели, поднасяме нашите лесни магданозени кюфтета с млечен сос и резени лимон за свежест. Казвам ви, получиха се страхотни и ви препоръчвам да ги пробват.

Рецептата като PDF

Сподели с приятели

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Напиши мнение

Вашето мнение
Would you recommend this item?
Images
Добавили сте 0 от 6 позволени медия елемент.
1 + 18 =
Моля, попълнете полето captcha

Открий повече

Още интересни рецепти

Покажи още рецепти

  • Кюфтета от тиквички и кайма

    Кюфтета от тиквички и кайма

    30 Мин. Лесна
  • Кюфтета от киноа

    Кюфтета от киноа

    40 Мин. Лесна
  • Кюфтенца Болонезе

    Кюфтенца Болонезе

    40 Мин.
  • Кюфтета от леща, броколи и гъби

    Кюфтета от леща, броколи и гъби

    60 Мин. Лесна

Покажи още рецепти

  • Facebook
  • You Tube
  • Политика за поверителност на данните
  • Свържете се с нас
  • Комисия за защитa на потребителите
  • Политика за бисквитки
  • Условия за ползване на сайта