Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от рецептата за крем супа от магданоз е за отделите дръжките на магданоза. Нарежете картофите на ситно. Нарежете и лука на ситно, както и дръжките на магданоза.
В подходяща тенджера сложете маслото и мазнината. Добавете лука, картофа, магданозените дръжки и бульона. Задушете за 5-7 минути. Като през това време, ако е нужно добавете малко вода.
Нарежете листата на магданоза на ситно и сложете и тях. Изсипете водата. Оставете супата на умерен към силен котлон. Варете до готовност на картофа, тъй магданозът омеква бързо.
Накрая добавете чесъна и малко черен пипер. Пасирайте готовата супа.
Поднесете я с домашен хляб, франзела или зеленчукови питки. Поръсете супата с щипка чили. Леката пикантност прави вкуса още по-богат.