
Лимонов кекс
Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите: Тук
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Извадете съставките
Избери от списъка със съставки
Хранителна стойност
Указания
Стъпка 1
15 Мин.Стъпка 2
25 Мин.Стъпка 3
5 Мин.
Стъпка 1 3
Лимонът се измива и се пасира в блендер заедно с кората. Смесват се брашно, яйца, захар, масло, ванилия и сода за хляб, заедно с вече пасирания лимон и се разбиват с миксер до получаването на смес за кекса.

Стъпка 2 3
Изсипва се във форма и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 25 минути.

Стъпка 3 3
След като кексът се опече, се изважда от формата и повърхността му се намазва с мед. Преди сервиране се поръсва с пудра захар.
Рецептата като PDF
ЗапазиАктивирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук