Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от рецептата за ризото с тиква и приготвянето на зеленчуците.
Нарежете на кубчета тиквата и гъбите. Лукът се нарязва на ситно.
Стъпка 2
10 Мин.
В тиган се слагат 2-3 супени лъжици зехтин и зеленчуците.
Задушаваме за около 5 минути. Добавяме ориза и бъркаме. След няколко минути, се слага виното. Когато се изпари слагаме бульона.
Стъпка 3
15 Мин.
Правим ризотото на умерен огън и бъркаме непрекъснато.
Смесваме водата и сметаната.
Към тях изсипваме MAGGI® Trattoria a casa рецепта за талиатели с гъби. Разбъркваме добре.
Стъпка 4
5 Мин.
Преди да добавим гъбения сос, трябва да сме сигурни, че на ориза му остават не повече от 4-5 минути готвене.
Сега тук искам да вмъкна, че в истинското ризото оризът е ал денте.
Това ще рече, че не е разварен, както го консумираме ние тук.
Съветът ми е, да проверите ориза на вкус, и ако е по вашия вкус, добавете гъбения сос.
Бъркайте непрекъснато. Соса се сгъстява бързо.
Добавете пармезана и поднесете.
Приятели, ето че нашата рецепта за ризото с тиква и гъби е изпълнена и сами виждате колко лесно стана приготвянето му.
Buon appetito!
Стъпка 1
4
Първата стъпка от рецептата за ризото с тиква и приготвянето на зеленчуците.
Нарежете на кубчета тиквата и гъбите. Лукът се нарязва на ситно.
Стъпка 2
4
В тиган се слагат 2-3 супени лъжици зехтин и зеленчуците.
Задушаваме за около 5 минути. Добавяме ориза и бъркаме. След няколко минути, се слага виното. Когато се изпари слагаме бульона.
Стъпка 3
4
Правим ризотото на умерен огън и бъркаме непрекъснато.
Смесваме водата и сметаната.
Към тях изсипваме MAGGI® Trattoria a casa рецепта за талиатели с гъби. Разбъркваме добре.
Стъпка 4
4
Преди да добавим гъбения сос, трябва да сме сигурни, че на ориза му остават не повече от 4-5 минути готвене.
Сега тук искам да вмъкна, че в истинското ризото оризът е ал денте.
Това ще рече, че не е разварен, както го консумираме ние тук.
Съветът ми е, да проверите ориза на вкус, и ако е по вашия вкус, добавете гъбения сос.
Бъркайте непрекъснато. Соса се сгъстява бързо.
Добавете пармезана и поднесете.
Приятели, ето че нашата рецепта за ризото с тиква и гъби е изпълнена и сами виждате колко лесно стана приготвянето му.
Buon appetito!
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук