Кускус с авокадо и скариди
33Мин.
Лесна
Вкусна и свежа комбинация от авокадо и скариди.
500 г
кус кус
400 г
скарида
2
авокадо
4 скилидки
чесън
4 с.л.
зехтин
2 листа
босилек
1 стрък
зелен лук
.
Хранителна стойност
Енергия
730.42 kcal
Въглехидрати
102.4 g
протеин
30.88 g
Мазнини
20.1 g
Информация на порция
Указания
33 Мин.
Стъпка 1
25 Мин.
Кускусът се сварява в подходящо количество подсолена вода, според указанията на опаковката. Щом е готов, към него се прибавят бланшираните за 3 минути във вряща подсолена вода скариди, почистени от люспите.
Стъпка 2
5 Мин.
Чесънът и авокадото (добре узряло) се нарязват на ситни кубчета и се задушават в малко количество зехтин. След това се прибавят към кускуса и всичко се разбърква добре.
Стъпка 3
3 Мин.
По желание се добавя ситно нарязан пресен лук или пресен босилек. Ястието се подправя с MAGGI® Унисос. Сервира веднага и е вкусен както топъл, така и студен.
Коментар 0