Приятели, неусетно дойде и най-въздействащия периода от годината.
Има една топлина и енергия в дома, която носи безценно усещане на уют.
Кухнята ухае на канела, ухае на коледни аромати, подсказващи, че е време да се съберем заедно и да се насладим на тези моменти.
Безспорно, ястието, което намира място на празничната трапеза е Коледната капама.
Няма как да минат и тези празнични дни без капама с телешко.
Продуктите не са много, сами по себе си са достатъчни, за да обогатят ястиято и да го направят празнично.
Капамата е телешка, съответно бульона, който реших да използвам е MAGGI® Течен телешки бульон. Много харесвам течните бульони на MAGGI®.
Ще ви разкажа, защо избрах да добавя една лъжица от MAGGI® Течен телешки бульон. Той се характеризира с богат вкус на месо и наситен цвят. Той е направен на базата на бавно приготвен телешки бульон, което го прави и идеална добавка към тъмни сосове, яхнии и печени меса.
Съставки
4
Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Първата стъпка от рецептата за Капама с телешко е подготовката на продуктите.Нека всичко ви е под ръка за сглобяване на нашата капама с телешко.Продължаваме рецептата за капама с запържването на телешкото месо.В тиган сложете маслото, стрък розмарини когато се сгорещи добавете телешкото месо. Гответе го няколко минути.
Стъпка 2
5 Мин.
Когато телешкото е запържено може да преминем към следващата стъпка от рецептата за Коледна капама с телешко месо.Вземете глинен съд. На дъното сложете кисело зеле. Добавете малко ориз. Отгоре разпределете телешкото месо. Поръсете с червен пипер и чубрица.Върху телешкото месо се слага отново кисело зеле. Поръсва се ориз.Накрая се поставя карначето.
Стъпка 3
60 Мин.
Идва ред и на телешкия бульон.Добавете бульона към водата.Разбъркайте и изсипете в глинения съд.Печете Коледната капама на 200 градуса за 1 час.Приятели, ето че нашата рецепта за Коледна капама с телешко месо е изпълнена повече от успешно.Може да събере без много молби всички на празничната трапеза.
Стъпка 1
3
Първата стъпка от рецептата за Капама с телешко е подготовката на продуктите.Нека всичко ви е под ръка за сглобяване на нашата капама с телешко.Продължаваме рецептата за капама с запържването на телешкото месо.В тиган сложете маслото, стрък розмарини когато се сгорещи добавете телешкото месо. Гответе го няколко минути.
Стъпка 2
3
Когато телешкото е запържено може да преминем към следващата стъпка от рецептата за Коледна капама с телешко месо.Вземете глинен съд. На дъното сложете кисело зеле. Добавете малко ориз. Отгоре разпределете телешкото месо. Поръсете с червен пипер и чубрица.Върху телешкото месо се слага отново кисело зеле. Поръсва се ориз.Накрая се поставя карначето.
Стъпка 3
3
Идва ред и на телешкия бульон.Добавете бульона към водата.Разбъркайте и изсипете в глинения съд.Печете Коледната капама на 200 градуса за 1 час.Приятели, ето че нашата рецепта за Коледна капама с телешко месо е изпълнена повече от успешно.Може да събере без много молби всички на празничната трапеза.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук