Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Млякото се кипва заедно с маслото и солта. На тънка струйка изсипете сухия качамак/царевичен грис, като бъркате непрекъснато. Гответе 2-3 минути.
Стъпка 2
20 Мин.
Месото се нарязва на хапки, а лукът - на полумесеци. Пържат се до златисто в мазнината за 10-15 минути. Прибавете MAGGI® Малки тайни Класическа Мусака и налейте 1 ½ ч.ч. или 300 мл вода. Нека ястието да къкри на тих огън до сгъстяване на соса.
Стъпка 3
10 Мин.
В тавичка качамакът се изсипва, а върху него - пилешкото месо. Поръсете обилно с кашкавал и запечете до златисто за 10 минути в загрята на 200°С фурна.
Стъпка 1
3
Млякото се кипва заедно с маслото и солта. На тънка струйка изсипете сухия качамак/царевичен грис, като бъркате непрекъснато. Гответе 2-3 минути.
Стъпка 2
3
Месото се нарязва на хапки, а лукът - на полумесеци. Пържат се до златисто в мазнината за 10-15 минути. Прибавете MAGGI® Малки тайни Класическа Мусака и налейте 1 ½ ч.ч. или 300 мл вода. Нека ястието да къкри на тих огън до сгъстяване на соса.
Стъпка 3
3
В тавичка качамакът се изсипва, а върху него - пилешкото месо. Поръсете обилно с кашкавал и запечете до златисто за 10 минути в загрята на 200°С фурна.
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук