Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Гювечета с пилешко

0
40Мин.
Лесна
Готвенето в гювечета е винаги приятно, лесно и доста бързо, а резултатът всеки път изкушава първо с аромат, а след това и с вкус. Гювече с пилешко, само докато пишем името и отново ни се иска да опитаме това чудно вкусно гювече с пилешко и гъби. Благодарим за рецептата на нашия любим домашен готвач Теодора Титова. Заедно с Теди всеки ден доказваме, че готвенето у дома е достъпно и изненадващо лесно удоволствие. Още нейни вдъхновяващи рецепти ще откриете в блога й „Домашни вкусотии“.

Съставки

-
4 порции
+

Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите: Тук

500 г
пилешки гърди
3 с.л.
зехтин
4 
гъби печурки
8 
сушени домати
40 г
масло
100 г
кашкавал

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Хранителна стойност

Информация на порция
Да го приготвим!

Указания

40 Мин.
Нарежете месото.
5 Мин.
Първата стъпка от рецептата за гювечета с пилешко е нарязването на пилешкото месо на кубчета. След като нарежете пилешкото филе на кубчета добавете подправката за пиле и зехтина. Разбъркайте добре и оставете да се овкуси. Почистете гъбите и ги нарежете. Гювечета с пилешко
Пригответе гюведжето.
5 Мин.
Когато сме готови с гъбите, доматите и пилешкото преминаваме към приготвянето на гювечето. Намазваме стените на гювечетата с масло. Слагаме пилешки гърди, гъби и сушени домати. Между тях поръсваме с настърган кашкавал. Отгоре също поръсваме обилно с кашкавал. Гювечета с пилешко
Сложете във фурната.
30 Мин.
Печем гювечетата около 20-30 минути на 200 градуса. Ето и готовото гювече с пилешко месо, гъби, сушени домати и кашкавал. Истинска домашна вкусотия. Поднесете го с усмивка и много любов. Гювечета с пилешко
Гювечета с пилешко

Нарежете месото. 3

Първата стъпка от рецептата за гювечета с пилешко е нарязването на пилешкото месо на кубчета. След като нарежете пилешкото филе на кубчета добавете подправката за пиле и зехтина. Разбъркайте добре и оставете да се овкуси. Почистете гъбите и ги нарежете.

Гювечета с пилешко

Пригответе гюведжето. 3

Когато сме готови с гъбите, доматите и пилешкото преминаваме към приготвянето на гювечето. Намазваме стените на гювечетата с масло. Слагаме пилешки гърди, гъби и сушени домати. Между тях поръсваме с настърган кашкавал. Отгоре също поръсваме обилно с кашкавал.

Гювечета с пилешко

Сложете във фурната. 3

Печем гювечетата около 20-30 минути на 200 градуса. Ето и готовото гювече с пилешко месо, гъби, сушени домати и кашкавал. Истинска домашна вкусотия. Поднесете го с усмивка и много любов.

Рецептата като PDF
Запази
Сподели с приятели

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Recipe Adimo
Благодарим за оценката!
Очакваме Вашето ревю!

Вече оценихте тази рецепта/ продукт.

Моля, оценете! Повече звезди означават по-висок рейтинг!

Изпрати
Asset 10

Коментар 0

0/4000
Изберете валидно потребителско име с дължина от 3 до 15 символа. Използвайте буквите от А до Z и цифрите от 0 до 9.
Потребителско име