Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Гарнитура за агнешко месо с булгур

(0)
40Мин.
Лесна
Всички знаем, че рецептата за агнешка дроб сарма е част от българската традиционна кухня, която си е класическа гарнитура към печеното агнешко за Великден. С годините всички се променяме и е нормално и вкусовете на поколенията да са различни. Знаете, че заедно с MAGGI® готвим редовно домашни вкусотии. И тази рецепта като всички останали е много лесна и гарантирано вкусна. Благодарим за рецептата на нашия любим домашен готвач Теодора Титова. Заедно с Теди всеки ден доказваме, че готвенето у дома е достъпно и изненадващо лесно удоволствие. Още нейни вдъхновяващи рецепти ще откриете в блога й „Домашни вкусотии“.

Съставки

-
4 порции
+

Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите: Тук

300  г
булгур
2  връзки
лапад
1  връзка
зелен лук
3  ч.ч.
вода
2  с.л.
зехтин
2  скилидки
чесън
1  щипка
черен пипер
1  щипка
джоджен
2 
яйца
300  г
кисело мляко
1  ч.л.
кисело мляко
1  щипка
сол
2  с.л.
брашно
1  стрък
див копър
1  ч.л.
сух чесън
1  щипка
пушен червен пипер

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Хранителна стойност

Енергия
448.83 kcal
Въглехидрати
63.12 g
Мазнини
14.75 g
Информация на порция
Да го приготвим!

Указания

40 Мин.
Почистете лапада.
5 Мин.
Първата стъпка от рецептата за дроб сарма е почистването на лапада и нарязването му. Почистете и нарежете и дивия/зелен лук. Също така и чесъна.
Задушете.
3 Мин.
В тиган сложете две супени лъжици зехтин и добавете лапада и лука. Сложете половин чашка вода. Гответе около 3-4 минути.
Добавете булгура.
2 Мин.
Сложете булгура и разбъркайте. Задръжте булгура на котлона за около 2 минути.
Сложете във фурната.
20 Мин.
Прехвърлете в тавичка съдържанието на тигана. Добавете две чаши половина вода. Нарежете джоджена и го сложете и него заедно с още две супени лъжици зехтин. Печете на горен и долен реотан около 20 минути на 200 градуса.
Добавете заливката и допечете.
10 Мин.
Пригответе заливката. Разбийте яйцата с киселото мляко и содата. Сложете брашното и солта. Разбъркайте добре, така че да няма бучки. Накрая се добавят сухия чесън и копъра. Залейте булгура със заливката, поръсете с червен пипер. Върнете във фурната до получаването на тази чудесна заливка за дроб сарма. При мен отне около 10 минути. Насладете се на това леко пролетно ястие, което е идеалната гарнитура към печено агнешко за Великден.
Гарнитура за агнешко месо с булгур

Почистете лапада. 5

Първата стъпка от рецептата за дроб сарма е почистването на лапада и нарязването му. Почистете и нарежете и дивия/зелен лук. Също така и чесъна.

Гарнитура за агнешко месо с булгур

Задушете. 5

В тиган сложете две супени лъжици зехтин и добавете лапада и лука. Сложете половин чашка вода. Гответе около 3-4 минути.

Гарнитура за агнешко месо с булгур

Добавете булгура. 5

Сложете булгура и разбъркайте. Задръжте булгура на котлона за около 2 минути.

Гарнитура за агнешко месо с булгур

Сложете във фурната. 5

Прехвърлете в тавичка съдържанието на тигана. Добавете две чаши половина вода. Нарежете джоджена и го сложете и него заедно с още две супени лъжици зехтин. Печете на горен и долен реотан около 20 минути на 200 градуса.

Гарнитура за агнешко месо с булгур

Добавете заливката и допечете. 5

Пригответе заливката. Разбийте яйцата с киселото мляко и содата. Сложете брашното и солта. Разбъркайте добре, така че да няма бучки. Накрая се добавят сухия чесън и копъра. Залейте булгура със заливката, поръсете с червен пипер. Върнете във фурната до получаването на тази чудесна заливка за дроб сарма. При мен отне около 10 минути. Насладете се на това леко пролетно ястие, което е идеалната гарнитура към печено агнешко за Великден.

Рецептата като PDF
Запази
Сподели с приятели

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Напиши мнение

Вашето мнение
4
Бихте ли препоръчали този продукт на ваши приятели?
Images
Добавили сте 0 от 6 позволени медия елемент.
Image CAPTCHA
Въведете символите показани в изображението.
Моля, попълнете полето captcha