Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Нарежете и чесъна на ситно. В по-дълбок тиган сложете зехтин, чесъна и черния пипер. Сгорещете ги за кратко.
Изсипете подправката в сметаната. Разбъркайте добре. Сложете спанака в тигана. Залейте със сметаната и сирената. Поставете на котлона, като поставите капак на тигана. Дипа става много бързо, така че ще се наложи да разбъркате два-три пъти.
Махнете средата на хляба. Меката част на хляба се препича за кратко, за да си топкате с нея в дипа. Ето и готовия дип от спанак и сирена. Напълнете хлебчето с дипа. Поднесете с усмивка.