Това ястие е оптимизирано за 8 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Млякото се кипва със захарта и настърганата лимонова кора. С него се сварява крем ванилия, като накрая се добавя масло и добре се разбърква.
В правоъгълна тава се се прави един пласт от горещия крем. Върху него се редят бисквити, напръскани с ром. Върху тях се слагат предварително изкиснатите във вода, отцедени и нарязани на парченца сушени кайсии. Следват отново пласт крем, пласт бисквити, парченца кайсии и т.н. Последният ред трябва да завърши с крем.
Отгоре се настъргват двата вида шоколад. Тортата се оставя в хладилника за 24 часа да се стегне. Поднася се нарязана на парчета и добре охладена.