Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Баница с късмети

(0)
55Мин.
Лесна
Без съмнение най-популярната родна тестена рецепта е баницата. Обичана от малки и големи, тя присъства в менюто на българското семейство както за закуска, така и за вечеря. Поднася се и в ежедневието, и на празници. Няма нищо по-домашно и уютно от мириса на топла баница, ммм. А още по-вълнуващо е, когато имаме повод към нея да си добавим и кратки пожелания за здраве и късмет. В празничния сезон, ние няма да пропуснем да си пожелаем всичко, към което се стремим, да се сбъдне. Но преди това ще завъртим една бърза, лесна и доста вкусна баница!

Съставки

-
20 порция
+

Това ястие е оптимизирано за 20 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите: Тук

1  пакет
кори за баница
4 
яйца
300  г
извара
1  ч.ч.
газирана вода
50  г
масло

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
Zutaten befinden sich jetzt in deiner Zwischenablage
.

Хранителна стойност

Енергия
60.54 kcal
протеин
3.08 g
Въглехидрати
3.72 g
Мазнини
3.51 g
Информация на порция
Да го приготвим!

Указания

55 Мин.
Стъпка 1
5 Мин.
Маслото се разтопява, след което леко се намазнява дъното на тавичката.
Стъпка 2
10 Мин.
В тавата се поставя първата кора и се поръсва с натрошената извара. Баницата се реди така догоре и след това се нарязва на парчета.
Стъпка 3
5 Мин.
Яйцата се разбиват с малко разтопено масълце. Към тях се сипва содата, разбърква се до хомогенна маса и със сместа се залива баницата.
Стъпка 4
30 Мин.
Печеш в загрята на 200-220 градуса фурна до златисто. След което вадиш и покриваш с мека кърпа.
Стъпка 5
5 Мин.
Добавяш късметите отгоре с помощта на клечки. Важното е да са от сърце. И да ви развеселят празнично!
Баница с късмети

Стъпка 1 5

Стъпка 1 Стъпка 1
: кори за баница

Маслото се разтопява, след което леко се намазнява дъното на тавичката.

Баница с късмети

Стъпка 2 5

Стъпка 2 Стъпка 2
: кори за баница

В тавата се поставя първата кора и се поръсва с натрошената извара. Баницата се реди така догоре и след това се нарязва на парчета.

Баница с късмети

Стъпка 3 5

Стъпка 3 Стъпка 3
: яйца

Яйцата се разбиват с малко разтопено масълце. Към тях се сипва содата, разбърква се до хомогенна маса и със сместа се залива баницата.

Баница с късмети

Стъпка 4 5

Стъпка 4 Стъпка 4

Печеш в загрята на 200-220 градуса фурна до златисто. След което вадиш и покриваш с мека кърпа.

Баница с късмети

Стъпка 5 5

Стъпка 5 Стъпка 5

Добавяш късметите отгоре с помощта на клечки. Важното е да са от сърце. И да ви развеселят празнично!

Рецептата като PDF
Запази
Сподели с приятели

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Напиши мнение

Вашето мнение
4
Бихте ли препоръчали този продукт на ваши приятели?
Images
Добавили сте 0 от 6 позволени медия елемент.
Image CAPTCHA
Моля, попълнете полето captcha