Без съмнение най-популярната родна тестена рецепта е баницата. Обичана от малки и големи, тя присъства в менюто на българското семейство както за закуска, така и за вечеря. Поднася се и в ежедневието, и на празници. Няма нищо по-домашно и уютно от мириса на топла баница, ммм.
А още по-вълнуващо е, когато имаме повод към нея да си добавим и кратки пожелания за здраве и късмет. В празничния сезон, ние няма да пропуснем да си пожелаем всичко, към което се стремим, да се сбъдне. Но преди това ще завъртим една бърза, лесна и доста вкусна баница!
Съставки
20
порция
Това ястие е оптимизирано за 20 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:
Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията
Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.
Маслото се разтопява, след което леко се намазнява дъното на тавичката.
Стъпка 2
10 Мин.
В тавата се поставя първата кора и се поръсва с натрошената извара. Баницата се реди така догоре и след това се нарязва на парчета.
Стъпка 3
5 Мин.
Яйцата се разбиват с малко разтопено масълце. Към тях се сипва содата, разбърква се до хомогенна маса и със сместа се залива баницата.
Стъпка 4
30 Мин.
Печеш в загрята на 200-220 градуса фурна до златисто. След което вадиш и покриваш с мека кърпа.
Стъпка 5
5 Мин.
Добавяш късметите отгоре с помощта на клечки. Важното е да са от сърце. И да ви развеселят празнично!
Стъпка 1
5
:
кори за баница
Маслото се разтопява, след което леко се намазнява дъното на тавичката.
Стъпка 2
5
:
кори за баница
В тавата се поставя първата кора и се поръсва с натрошената извара. Баницата се реди така догоре и след това се нарязва на парчета.
Стъпка 3
5
:
яйца
Яйцата се разбиват с малко разтопено масълце. Към тях се сипва содата, разбърква се до хомогенна маса и със сместа се залива баницата.
Стъпка 4
5
Печеш в загрята на 200-220 градуса фурна до златисто. След което вадиш и покриваш с мека кърпа.
Стъпка 5
5
Добавяш късметите отгоре с помощта на клечки. Важното е да са от сърце. И да ви развеселят празнично!
Рецептата като PDF
Сподели с приятели
Активирайте връзките
Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук