Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Бохча с пилешко и свинско месо

Бохча с пилешко и свинско месо

(0)
45 Мин.
Лесна
Купи сега
Смея да твърдя, че бохчата с пилешко се превърна в любима вкусотия на много семейства в България. Идват прекрасни празнични дни, през които ще гостуваме на скъпи хора или ще посрещаме близки. Вдъхновена от тях, обогатих базовата рецепта за бохча с пилешко и имам удоволствието да споделя с вас тази рецепта за Бохча с пилешко и свинско месо. Добавям още гъби, чесън, сметана и кисели краставички. Бохчата се прави много бързо, защото се използва хляб. Хлябът е около 450-500 грама, затова и една бохча стига за 4 порции, особено ако се поднася за основно ястие на празничната трапеза. Няма да пропусна да споделя, че за да се насладите на наистина вкусна бохча, бульона не е за изпускане. За моята бохча с пилешко и свинско месо използвам MAGGI® Течен бульон Пилешки. MAGGI® Течен пилешки бульон е направен на основата на бавнo приготвен на пилешки бульон. По този начин са запазени основните качества и аромат, а вие не трябва да чакате с часове за основата на любимата ви домашна гозба.
Купи сега

Съставки

4

Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
хляб
200  г
пилешко филе
200  г
Свинско месо
1  с.л.
MAGGI Течен бульон Пилешки 160g
6 
гъби печурки
2  скилидки
чесън
3 
кисели краставички
20  г
масло
150  г
сметана за готвене
1  щипка
черен пипер
1  щипка
ронена чубрица
50  г
кашкавал
2  стръкa
магданоз
Копирай

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
.

Хранителна стойност

Въглехидрати
14.3 g
Енергия
352.3 kcal
Мазнини
22.6 g
Протеин
23.9 g
Информация на порция

Указания

45 Мин.
  • Стъпка 1

    5 Мин.
    Първата стъпка от тази рецепта за бохча със свинско и пилешко месо е подготовката на продуктите. Нарежете свинското и пилешкото на кубчета с еднакъв размер. Нарежете гъбите и чесъна. Киселите краставици също. Бохча с пилешко и свинско месо
  • Стъпка 2

    5 Мин.
    В подходящ тиган сложете маслото и когато се сгорещи добавете чесъна. Той ще освободи аромат. След чесъна се изсипват гъбите и се запържват в маслото до златисто. В тигана добавяме двата вида месо и готвим 5 минути. Подправяме с черен пипер и сол. Бохча с пилешко и свинско месо
  • Стъпка 3

    2 Мин.
    Идва ред и на MAGGI® Течен бульон Пилешки. Слагаме бульона и отново разбъркваме. Готвим около 2 минути. Бохча с пилешко и свинско месо
  • Стъпка 4

    8 Мин.
    Слагаме сметаната. Разбъркваме и оставяме да къкри. Накрая идва ред на киселите краставици. Финално нашата плънка за бохчата е готов, не пропускаме и магданоз за аромат. Бохча с пилешко и свинско месо
  • Стъпка 5

    5 Мин.
    Рецептата за Бохча продължава с издълбаването на хляба. Пълним хляба с плънката. Отгоре поръсваме с кашкавал. За хрупкавост на хлебчето и повече вкус, сложете няколко резена масло около кашкавала, а може да намажете и хляба отгоре. Бохча с пилешко и свинско месо
  • Стъпка 6

    20 Мин.
    Печете в топла фурна на 150 градуса за 20 минути. Следете внимателно фурната, за д ане изгори хялаба ви. Капачето се пече в тавичката до бохчата. Бохчата се пече без капачето. Какво да ви кажа, приятели, това е голяма вкусотия! Тази Бохча с пилешко и свинско е наистина невероятно вкусна. Ще се радвам да ми се доверите и да я пробвате. Бохча с пилешко и свинско месо
Бохча с пилешко и свинско месо

Стъпка 1 6

Първата стъпка от тази рецепта за бохча със свинско и пилешко месо е подготовката на продуктите. Нарежете свинското и пилешкото на кубчета с еднакъв размер. Нарежете гъбите и чесъна. Киселите краставици също.

Бохча с пилешко и свинско месо

Стъпка 2 6

В подходящ тиган сложете маслото и когато се сгорещи добавете чесъна. Той ще освободи аромат. След чесъна се изсипват гъбите и се запържват в маслото до златисто. В тигана добавяме двата вида месо и готвим 5 минути. Подправяме с черен пипер и сол.

Бохча с пилешко и свинско месо

Стъпка 3 6

Идва ред и на MAGGI® Течен бульон Пилешки. Слагаме бульона и отново разбъркваме. Готвим около 2 минути.

Бохча с пилешко и свинско месо

Стъпка 4 6

Слагаме сметаната. Разбъркваме и оставяме да къкри. Накрая идва ред на киселите краставици. Финално нашата плънка за бохчата е готов, не пропускаме и магданоз за аромат.

Бохча с пилешко и свинско месо

Стъпка 5 6

Рецептата за Бохча продължава с издълбаването на хляба. Пълним хляба с плънката. Отгоре поръсваме с кашкавал. За хрупкавост на хлебчето и повече вкус, сложете няколко резена масло около кашкавала, а може да намажете и хляба отгоре.

Бохча с пилешко и свинско месо

Стъпка 6 6

Печете в топла фурна на 150 градуса за 20 минути. Следете внимателно фурната, за д ане изгори хялаба ви. Капачето се пече в тавичката до бохчата. Бохчата се пече без капачето. Какво да ви кажа, приятели, това е голяма вкусотия! Тази Бохча с пилешко и свинско е наистина невероятно вкусна. Ще се радвам да ми се доверите и да я пробвате.

Рецептата като PDF

Сподели с приятели

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Напиши мнение

Вашето мнение
Would you recommend this item?
Images
Добавили сте 0 от 6 позволени медия елемент.
12 + 5 =
Моля, попълнете полето captcha

Открий повече

  • Сос / Гратин
  • друг
  • гъби
  • Пиле
  • Брънч
  • С месо
  • Мляко / Сметана основа
  • Вечеря
  • входящ
  • Свинско
  • Приятели
  • От фурната
  • Семейни ястия
  • Основно ястие
  • Празнично меню
  • българска кухня
  • Източник на протеини
  • Високо съдържание на протеини
  • Authencity
  • Facebook
  • You Tube
  • Instagram
  • Свържете се с нас
  • Регистрирайте се
  • Политика за поверителност на данните
  • Комисия за защитa на потребителите
  • Политика за бисквитки
  • Условия за ползване на сайта