Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Maggi
Maggi
  • Търси Търси
  • Рецепти Рецепти
  • MAGGI® Приятели MAGGI® Приятели
  • Полезни статии Полезни статии
  • Продукти Продукти
  • Kампании Kампании
  • Maggi MAGGI
  • Вход Вход
  • История
  • FAQ
  • Контакти
  • За нас
Коледна Капама с телешко месо

Коледна Капама с телешко месо

(0)
10 Мин.
Лесна
Купи сега
Приятели, неусетно дойде и най-въздействащия периода от годината. Има една топлина и енергия в дома, която носи безценно усещане на уют. Кухнята ухае на канела, ухае на коледни аромати, подсказващи, че е време да се съберем заедно и да се насладим на тези моменти. Безспорно, ястието, което намира място на празничната трапеза е Коледната капама. Няма как да минат и тези празнични дни без капама с телешко. Продуктите не са много, сами по себе си са достатъчни, за да обогатят ястиято и да го направят празнично. Капамата е телешка, съответно бульона, който реших да използвам е MAGGI® Течен телешки бульон. Много харесвам течните бульони на MAGGI®. Ще ви разкажа, защо избрах да добавя една лъжица от MAGGI® Течен телешки бульон. Той се характеризира с богат вкус на месо и наситен цвят. Той е направен на базата на бавно приготвен телешки бульон, което го прави и идеална добавка към тъмни сосове, яхнии и печени меса.
Купи сега

Съставки

4

Това ястие е оптимизирано за 4 порции. Количеството и времето може да се наложи да се променят. Тук можете да намерите повече информация за коригираните размери на порциите:

ingredient_quantity
recipe ingredient
600  г
телешко месо
600  г
телешки карначета
800  г
кисело зеле
100  г
ориз
2  с.л.
MAGGI® Течен бульон Телешки 160g
400  мл
вода
1  ч.л.
червен пипер
1  щипка
черен пипер
1  щипка
ронена чубрица
1  стрък
розмарин
20  г
масло
Копирай

Нашите най-добри съвети и трикове за персонализиран размер на порцията

Ако количествата се увеличат, времето за готвене може да се удължи, така че погледнете отново. Използвайте вода и подправки умерено в началото и добавете по-късно, ако е необходимо.

Извадете съставките

Избери от списъка със съставки

Копирай
.

Хранителна стойност

Въглехидрати
39.6 g
Енергия
870.3 kcal
Мазнини
53.5 g
Протеин
56.7 g
Информация на порция

Указания

10 Мин.
  • Стъпка 1

    5 Мин.
    Първата стъпка от рецептата за Капама с телешко е подготовката на продуктите. Нека всичко ви е под ръка за сглобяване на нашата капама с телешко. Продължаваме рецептата за капама с запържването на телешкото месо. В тиган сложете маслото, стрък розмарини когато се сгорещи добавете телешкото месо. Гответе го няколко минути. Коледна Капама с телешко месо
  • Стъпка 2

    5 Мин.
    Когато телешкото е запържено може да преминем към следващата стъпка от рецептата за Коледна капама с телешко месо. Вземете глинен съд. На дъното сложете кисело зеле. Добавете малко ориз. Отгоре разпределете телешкото месо. Поръсете с червен пипер и чубрица. Върху телешкото месо се слага отново кисело зеле. Поръсва се ориз. Накрая се поставя карначето. Коледна Капама с телешко месо
  • Стъпка 3

    60 Мин.
    Идва ред и на телешкия бульон. Добавете бульона към водата. Разбъркайте и изсипете в глинения съд. Печете Коледната капама на 200 градуса за 1 час. Приятели, ето че нашата рецепта за Коледна капама с телешко месо е изпълнена повече от успешно. Може да събере без много молби всички на празничната трапеза. Коледна Капама с телешко месо
Коледна Капама с телешко месо

Стъпка 1 3

Първата стъпка от рецептата за Капама с телешко е подготовката на продуктите. Нека всичко ви е под ръка за сглобяване на нашата капама с телешко. Продължаваме рецептата за капама с запържването на телешкото месо. В тиган сложете маслото, стрък розмарини когато се сгорещи добавете телешкото месо. Гответе го няколко минути.

Коледна Капама с телешко месо

Стъпка 2 3

Когато телешкото е запържено може да преминем към следващата стъпка от рецептата за Коледна капама с телешко месо. Вземете глинен съд. На дъното сложете кисело зеле. Добавете малко ориз. Отгоре разпределете телешкото месо. Поръсете с червен пипер и чубрица. Върху телешкото месо се слага отново кисело зеле. Поръсва се ориз. Накрая се поставя карначето.

Коледна Капама с телешко месо

Стъпка 3 3

Идва ред и на телешкия бульон. Добавете бульона към водата. Разбъркайте и изсипете в глинения съд. Печете Коледната капама на 200 градуса за 1 час. Приятели, ето че нашата рецепта за Коледна капама с телешко месо е изпълнена повече от успешно. Може да събере без много молби всички на празничната трапеза.

Рецептата като PDF

Сподели с приятели

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Активирайте връзките

Кликнахте върху линк на трета страна и сте напът да напуснете уебсайта. Обърнете внимание, че ние нямаме контрол върху подобни платформи на трети страни и не поемаме отговорност за тях, включително тяхното съдържание, точност или функция. Следователно, взаимодействието Ви с тези свързани платформи е на Ваш риск. Не поемаме отговорност към такива платформи на трети страни и техните общи условия. Прочетете повече в нашите Общи условия тук

Напиши мнение

Вашето мнение
Would you recommend this item?
Images
Добавили сте 0 от 6 позволени медия елемент.
8 + 7 =
Моля, попълнете полето captcha

Открий повече

  • яхния
  • Вечеря
  • Коледа
  • агнешко
  • Печени ястия
  • Бавно варени
  • Семейни ястия
  • Основно ястие
  • Балканска кухня
  • Готвене в саксия
  • Европейска кухня
  • Порция зеленчуци/плодове
  • Източник на протеини
  • Високо съдържание на протеини
  • Staples
  • Facebook
  • You Tube
  • Instagram
  • Свържете се с нас
  • Регистрирайте се
  • Политика за поверителност на данните
  • Комисия за защитa на потребителите
  • Политика за бисквитки
  • Условия за ползване на сайта